BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi​ABD’de bütçe açığı azalıyor----

​ABD’de bütçe açığı azalıyor

​ABD’de bütçe açığı azalıyor
05 Şubat 2014 - 00:03 www.finansgundem.com

ABD Kongresi Bütçe Ofisi: "ABD 2016 yılına kadar istikrarlı bir ekonomik büyüme sağlayacak ve bütçe açığı azalma yoluna girecek"

ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO), ABD’nin 2016 yılına kadar istikrarlı bir ekonomik büyüme sağlayacağı ve bütçe açığının azalma yoluna gireceğini belirtti.

CBO bugün yayınladığı raporda, 30 Eylül tarihinde sona erecek olan 2014 mali yılında federal bütçe açığının 560 milyar dolarlık beklentinin ve 2013 yılı açığı olan 680 milyar doların altında kalarak 514 milyar dolar civarında gerçekleşeceği kaydedildi. Büyüme hızının ise 2016'ya kadar yüzde 3,0 düzeyinde istikrarlı bir seyir izleyeceği öngörüsünde bulunuldu.

Bu arada, eyaletlerin ve yerel yönetimlerin ise son bir kaç yıllık durgunluktan sonra harcamalarını artırmaları bekleniyor.

Raporu değerlendiren Beyaz Saray ise bütçe açığının azalmasında Ulaşılabilir Tedavi Kanunu (ACA) adıyla bilinen sağlık reformunun olumlu etkisi olduğunu, reformun önümüzdeki yirmi yılda bütçe açığını 2 trilyon dolar azaltacağını vurguladı.

ABD Kongresi Bütçe Ofisi, herhangi bir partiye bağlı olmayan bir analiz bürosu olarak çalışıyor. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)