BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de bütçe açığı 7 yılın en düşük seviyesinde----

ABD'de bütçe açığı 7 yılın en düşük seviyesinde

ABD'de bütçe açığı 7 yılın en düşük seviyesinde
15 Ekim 2014 - 18:52 www.finansgundem.com

ABD’de bütçe açığı gelir artışı sayesinde 2007’den bu yana en düşük seviyeye geriledi

ABD’de bütçe açığının ekonomideki payı 2007’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. ABD Hazine Bakanlığı bu durumda daha hızlı büyüme ve gerileyen işsizliğin vergi fişlerini azaltmasının etkili olduğunu belirtti.

Bugün Washington’da açıklama yapan Bakanlık, açığın bir yıl önceki 680.2 milyar dolara kıyasla 30 Eylül’e kadarki 1 yıllık dönemde 483.4 milyar dolar olduğunu ifade etti. Bu rakam 2009’daki 1.4 trilyon doların üçte biri oranında. Rakamlar gelirin yüzde 8.9, harcamaların ise yüzde 1.4 arttığını gösterdi.

Hazine Bakanı Jacob. J. Lew vergideki iyileşmenin kısmen güçlenen büyümeye bağlı olduğunu belirtti. İşsizlik geçen yıl aynı dönemdeki yüzde 7.2’ye oranla Eylül’de yüzde 5.9’a geriledi. Ancak Kongre Bütçe Ofisi’nin tahminine göre açık yaşlanan nüfusun Sosyal Güvenlik harcamalarını artırması nedeniyle artacak.

New York’taki International Strategy & Investment Group LLC ekonomisti Stan Shipley “Yakın vadede bütçe açığı sert düşüyor. Ancak daha ileri gidildiğinde bütçe açığının sert yükselebileceği yönünde endişeler var” yorumlarını yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)