BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de borçlanmalar artıyor----

ABD'de borçlanmalar artıyor

ABD'de borçlanmalar artıyor
21 Aralık 2022 - 08:39 www.finansgundem.com

ABD'de işletmelerin ekipman yatırımlarının finansmanı için kredi kullanımları yüzde 9 arttı. ELFA verilerine göre, güven endeksi aralık ayında yükselişe geçti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) işletmelerin ekipman yatırımlarının finansmanı için kredi kullanımları kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 arttı. 

Ekipman Leasing ve Finansman Birliği (ELFA) verilerine göre, ABD'de şirketler ekipman yatırımları için kasım ayında 8,6 milyar dolar tutarında yeni kredi, leasing ve kredi hattı anlaşması imzaladılar. 2021 kasım ayında bu rakam 7,9 milyar dolar olmuştu. Borçlanmalar ocak ayından bu yana yüzde 6 civarında artış gösterdi. 

ELFA verilerine göre ekipman yatırımları için kredi onayları kasım ayında ekim ayına göre hafif bir artışla yüzde 77,7 seviyesinde gerçekleşti. 

ELFA'nın kar amacı gitmeyen bağlı ortaklığı Ekipman Leasing ve Finansman Vakfı tarafından hazırlanan güven endeksi aralık ayında, kasım ayındaki 43,7'den 45,9'a toparlandı.

ABD: Taliban'ın kadınların üniversite eğitimini yasaklamasının bedeli olacak

 

Adeyemo: Çin'deki Kovid-19 ABD'yi de etkiliyor

 

ABD borsası yükselişle kapandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)