BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de borç tavanı resmen askıda----

ABD'de borç tavanı resmen askıda

ABD'de borç tavanı resmen askıda
01 Şubat 2013 - 06:42 www.finansgundem.com

ABD Senatosu, Temsilciler Meclisi'nin ardından borç tavanını 3 aylığına iptal edilmesi tasarısını onayladı

Temsilciler Meclisi'nin ardından ABD Senatosu da, Amerikan hükümetinin mali müzakareler esnasında temerrüt riskini önlemek üzere borç tavanını 3 aylığına askıya alınması tasarısına onay verdi. Hükümetin 16.4 trilyon dolarlık borçlanma limitini 19 Mayıs'a kadar erteleyen tasarı Senato'da 64'e 34 oy farkıyla kabul edildi.
ABD'nin her birkaç ayda bir temerrüt riskinin artmasının hükümeti yönetmek için ideal bir yol olmadığını savunan Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid, ancak kısa vadeli çözümün, ani bir kriznden daha iyi bir şey olduğunu dile getirdi.
Alınan önlem ABD'nin yakın vadedeki temerrüt riskini ortadan kaldırıyor. Yasakoyucular 2011'de de borç tavanını yükseltmek için aylarca tartışmıştı. Obama borç tavanının artırılmasını tasarısını ABD Hazine Bakanlığı'nın borçlanma limitinin süresinin dolacağı uyarısında bulunduğu 2 Ağustos 2011'de yasaya çevirmişti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)