BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de bir eyalette ölü aday kazandı----

ABD'de bir eyalette ölü aday kazandı

ABD'de bir eyalette ölü aday kazandı
04 Kasım 2020 - 17:02 www.finansgundem.com

ABD seçimde sona doğru yaklaşırken Kuzey Dakota eyaletinde korona virüs nedeniyle 5 Ekim'de hayatını kaybeden bir aday, eyalet meclisi seçimlerini kazandı.

Korona virüsün merkez üssü haline gelen ve en çok vaka ile ölü sayısına sahip ABD’de, salgın seçimlerde de pek çok sıra dışı olaya imza attı.

Kuzey Dakota’daki eyalet meclisi seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den aday olan 55 yaşındaki David Andahl, korona virüs nedeniyle 5 Ekim’de hayatını kaybetti.

Ancak salgın nedeniyle bu yıl posta yoluyla oy verme ve erken seçimlere katılımda rekor kırılırken, Andahl ve Bismarck’tan Dave Nehring, Demokrat rakiplerine karşı sırasıyla yüzde 35 ve yüzde 41 oy oranıyla yarışı kazandı. Böylelikle hayatta olmayan bir aday seçimin galibi olmuş oldu.

BOŞ KADRO YARATILACAK

ABD basınına konuşan Andahl’ın annesi Pat Andahl, “Onun tutkulu olduğu çok fazla şey vardı. Meclis’e girip bunun bir parçası olmak ve yardım etmeyi istiyordu” dedi.

Eyalet Başsavcısı Wayne Stenehjem ise daha önce Andahl’a verilen oyların yine de sayılması gerektiğini ve boş bir kadro yaratılacağını belirterek, “Bir adaya verilen oyları göz ardı etmek, eyaletteki seçmenleri haklarından mahrum etmek olur” diye konuştu.

ABD Genelkurmay Başkanı: Trump'ı Beyaz Saray'dan biz çıkarmayacağız

 

Trump: Biz bu seçimi kazandık!

 

Biden hem oy oranında hem de delege sayısında önde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)