BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de "bebek maması" krizi yaşanıyor----

ABD'de "bebek maması" krizi yaşanıyor

ABD'de bebek maması krizi yaşanıyor
11 Mayıs 2022 - 08:50 www.finansgundem.com

Beyaz Saray, ülkede bir süredir baş gösteren ve pudra içerikli bazı bebek mamalarının piyasadan toplatılması üzerine yaşanan tedarik krizinin aşılması için ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA) "gece gündüz" çalıştığını açıkladı.

ABD'de 2021'in ikinci yarısı yaşanmaya başlanılan bebek maması tedarik sıkıntıları, şubatta sağlık firması Abbott'ın Michigan'daki tesisinde üretilen pudra içerikli mamaların "güvensiz" olduğu gerekçesiyle toplatılması üzerine zirve yaptı. Son aylarda aileler raflarda bebek maması bulmakta zorlanırken üreticiler de tam kapasite çalışmalarına rağmen yoğun talebe yetişemediklerini söyledi.

Konu Beyaz Saray'ın da gündemine gelince Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ülkede ortaya çıkan bebek maması krizinin aşılması için ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA) durmaksızın çalıştığını bildirdi. Psaki, "FDA, bebek maması sıkıntısını çözmek için gece gündüz çalışıyor" dedi.

Psaki, FDA'in bebeklerin ve Amerikan halkının sağlığını korumak için Abbott'ın ürettiği mamaları toplattığına dikkat çekerek krizin çözümü için FDA ve mama üreticilerinin birlikte çalıştığını belirtti.

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD'de perakende satışlarda artış sürüyor

Yellen: ABD finansal sistemi düzgün bir şekilde çalışıyor

ABD'deki elektrik sıkıntısı büyüyor!

Goldman Sachs, ABD'deki resesyon ihtimalini açıkladı

ABD'den Ukrayna'ya 150 milyon dolarlık yeni yardım

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)