BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'de bankacılık sektörünün kârı yüzde 36 arttı----

ABD'de bankacılık sektörünün kârı yüzde 36 arttı

ABD'de bankacılık sektörünün kârı yüzde 36 arttı
01 Aralık 2021 - 00:55 www.finansgundem.com

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumundan yapılan açıklamada, 4 bin 914 ticari banka ve tasarruf kurumunun net kârının bu yılın üçüncü çeyreğinde 69,5 milyar dolar olarak hesaplandığı belirtildi

ABD'de bankacılık sektörünün kârı, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 36 artarak 69,5 milyar dolara yükseldi.

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumundan (FDIC) yapılan açıklamada, 4 bin 914 ticari banka ve tasarruf kurumunun net kârının bu yılın üçüncü çeyreğinde 69,5 milyar dolar olarak hesaplandığı belirtildi.

Söz konusu kârın geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 36 arttığı belirtilen açıklamada, bu artışın ekonomik büyüme ve iyileşen kredi koşullarından kaynaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, banka kârlarının bu yılın üçüncü çeyreğinde ikinci çeyreğe kıyasla ise yüzde 1,2 azaldığı aktarıldı.

FDIC Başkanı Jelena McWilliams, konuya ilişkin değerlendirmesinde, güçlü sermaye ve likidite seviyeleriyle bankacılık sektörünün yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının getirdiği zorluklarla başa çıkarken ülkenin finansal hizmetlere olan ihtiyaçlarını desteklemeye devam ettiğini belirtti.

McWilliams, "Bankacılık sektörü, 2021'in üçüncü çeyreğinde, devam eden ekonomik büyüme ve kredi kalitesindeki ilave iyileşmelerle desteklenen güçlü kazançlar bildirdi" ifadesini kullandı.

ABD borsaları düşüşle kapandı

 

Powell, varlık alımlarının azaltılması için aralık toplantısını işaret etti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)