BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'de bankacılık sektörünün karı 2. çeyrekte azaldı----

ABD'de bankacılık sektörünün karı 2. çeyrekte azaldı

ABD'de bankacılık sektörünün karı 2. çeyrekte azaldı
08 Eylül 2022 - 21:59 www.finansgundem.com

ABD'de bankacılık sektörünün karı, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,5 azaldı.

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu'ndan (FDIC) yapılan açıklamada, 4 bin 771 ticari banka ve tasarruf kurumunun net karının bu yılın ikinci çeyreğinde 64,4 milyar dolar olarak hesaplandığı bildirildi.

Açıklamada, bankaların karının bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8,5 azaldığı kaydedildi.

Bankaların karında yıllık bazda yaşanan düşüşün provizyon giderlerindeki artıştan kaynaklandığına işaret edilen açıklamada, bankaların yarısından fazlasının üç aylık net karlarında yıllık düşüş bildirdiği aktarıldı.

Açıklamada, bankaların karının ikinci çeyrekte bu yılın ilk çeyreğine kıyasla ise yüzde 7,8'lik artış gösterdiği, söz konusu artışta faiz gelirlerindeki artışın provizyon giderlerindeki yükselişi aşmasının etkili olduğu ifade edildi.

FDIC Başkan Vekili Martin Gruenberg, yaptığı açıklamada, bankacılık sektörünün, ikinci çeyrekte artan provizyon giderleri sonucu karının azalmasına rağmen kredi bakiyelerinin güçlenmesi, net faiz gelirinin artması ve kredi kalitesinin olumlu kalması nedeniyle genel olarak olumlu sonuçlar bildirdiğini belirtti.

Gruenberg, enflasyondan kaynaklanan aşağı yönlü riskler, artan Faiz oranları, yavaşlayan ekonomik büyüme ve devam eden salgın ile jeopolitik belirsizliklerin ise banka karlılığı, kredi kalitesi ve kredi büyümesi için zorluk oluşturmaya devam edeceği uyarısında bulundu.

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı

 

Fransa Merkez Bankası, büyümenin gerilemesini bekliyor

 

Dünya Bankası'ndan iklim finansmanına rekor kaynak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)