BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de aşıya teşvik uygulaması: İlk dozu olana esrar bedava...----

ABD'de aşıya teşvik uygulaması: İlk dozu olana esrar bedava...

ABD'de aşıya teşvik uygulaması: İlk dozu olana esrar bedava...
08 Haziran 2021 - 13:43 www.finansgundem.com

Aşı uygulamasını yaygınlaştırmak için çalışmalar yürüten ABD'li kamu kuruluşlarından ilginç bir hamle geldi. Washington İçki ve Esrar Kurulu ilk doz aşısını olan vatandaşların yasal işletmelerden esrar alabileceklerini açıkladı.

LCB tarafından yapılan basın açıklamasında, "Kurul, Kovid-19 aşılarını teşvik amacıyla eyaletteki lisanslı esrar perakendecilerine, aşılanan yetişkinlere tek kullanımlık esrar sağlamaları için geçici bir ödenek sağlayacak" denildi.

Söz konusu fikrin yasal kenevir satan dükkanlardan geldiği belirtilen açıklamada, kampanyanın kısa süreli olacağı ve 12 Haziran'da sona ereceği belirtildi.

​ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC), Washington'da aşılama oranının yüzde 63 civarında olduğunu ve 70' ulaşıldığında koronavis kısıtlamalarının tamamen kalkabileceğini açıkladı.

ABD'nin birçok eyaletinde vatandaşları aşıya teşvik için türlü yöntemler deneniyor. Ohio, Kaliforniya, Oregon, Colorado ve Maryland de aşı olanların katılabileceği çekilişler düzenlenerek kazananlara yüklü para ödülleri veriliyor. New Jersey'de aşı olan yetişkinlere bedava bira, Batı Virginia'da 100 dolarlık tahvil bonosu, New York'ta ise ücretsiz metro kartı hediye ediliyor. New York'ta ayrıca 12-17 yaş arasında aşı olan kişilere 50 farklı üniversitede burs imkanı sağlanacağı da duyuruldu.

Öte yandan ABD, 302 milyon doz ile en çok aşı yapan ilk ülke konumunda.

New York'ta artık esrar serbest

 

Bilim Kurulu üyesi Akın'dan 'aşıya teşvik' önerisi 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.08 Haziran 2021 15:18

    BİZDE AŞILARINI OLAN 65 VE ÜSTÜNDE OLANLARA DAHİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BINDIRMEYEREK SEYAHAT HAKLARIMIZI ENGELLİYORLAR