BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de, aşı olanlar için maske ve mesafe kalkıyor----

ABD'de, aşı olanlar için maske ve mesafe kalkıyor

ABD'de, aşı olanlar için maske ve mesafe kalkıyor
08 Mart 2021 - 21:08 www.finansgundem.com

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin yayınladığı kılavuza göre, Kovid-19 aşısı olan kişiler maskesiz olarak akşam yemeklerine katılabilecek ve dikkatli olmak şartıyla aşı olmayan kişilerle temasta bulunabilecek.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) aldığı yeni karara göre, Kovid-19'a karşı aşılanmış kişiler, diğer aile üyeleriyle birlikte maskesiz ve mesafesiz vakit geçirebilecek.

KILAVUZ YAYINLANDI

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Kovid-19'a karşı aşılanan kişilerin ne tür ayrıcalıklara sahip olacaklarına dair kılavuz yayınladı. Kılavuza göre, Kovid-19 aşısı olan kişiler maskesiz olarak akşam yemeklerine katılabilecek ve dikkatli olmak şartıyla aşı olmayan kişilerle temasta bulunabilecek.

"TAMAMEN AŞILANMIŞ KİŞİLER..."

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Rocholle Walensky, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada “Bugün yayınlanan tavsiyeler sadece bir ilk adım. Tamamen aşılanmış kişiler, diğer kişilerle birlikte kapalı alanda, maske takmadan veya fiziksel mesafeyi koruyarak ziyaret edebilirler” ifadesini kullandı. Walensky, aşılanmamış kişilerin dışarıda ve mekanlarda maske takmaya devam etmeleri yönünde uyarıda bulundu.

TAM AŞI OLANLAR, DÜŞÜK RİSK ALTINDAKİ KİŞİLERLE AYNI MEKANDA BULUNABİLECEK

CDC’nin kararına göre, aşılanan kişiler maske ve mesafe önlemi olmaksızın kapalı ortamda bulunabilecek. Tam aşı olanlar, coronanın bulaşması için düşük risk altında olanlarla aynı mekanda bulunabilecek. Coronalı birisiyle buluşursa, tam aşı olmuş kişilere semptom göstermemesi halinde test uygulanmayacak ve karantinaya alınmayacaklar.

KORUMA SÜRESİ, 2 HAFTA OLARAK AÇIKLANDI

Moderna ve Pfizer’ın iki dozluk aşısını olan kişiler için, ikinci aşıdan sonra “tam aşı” olarak kabul edilmesi iki haftayı buluyor. Johnson & Johnson’ın yeni tek dozluk aşısı için koruma süresi de tam iki hafta olarak kabul edildi.

ABD'de Kovid-19'dan can kaybı 524 bini geçti

 

ABD'de nüfusun yüzde 10'unun aşılanması tamamlandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)