BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD’de 750 bin aile evsiz kalacak----

ABD’de 750 bin aile evsiz kalacak

ABD’de 750 bin aile evsiz kalacak
31 Ağustos 2021 - 16:36 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde kiralarını ödeyemeyen Amerikalılar bir süredir tahliye yasağı uygulamasıyla evlerinde kalabiliyordu. Ancak bu yasağın devam kararı ABD Yüksek Mahkemesi’nden dönünce 750 bin kişi evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs’ın en son yaptığı araştırmaya göre ABD Kongresi yeni bir tahliye taslağı uygulamazsa bu yıl ABD’de 750 bin hane halkı evlerinden tahliye edilebilir. Goldman araştırmasında 2,5 milyon ila 3,5 milyon hane halkının kira ödemelerinin gerisinde kaldığını belirtiliyor. Kiracıların toplamda ev sahiplerine 12 milyar dolar ila 17 milyar dolar arası borcu bulunuyor.

Borçlu kiracılar için tahliye tarihleri en az Ekim ayına kadar ertelenmiş görünüyordu. Ancak CNN Business'ın haberine göre, ABD Yüksek Mahkemesi geçen hafta Biden yönetiminin tahliye yasağının devam etmesi kararını reddetti. Bu durum ABD Kongresi'nin başka bir düzenleme getirmesi gerektiğini gösteriyor. Aynı zamanda Goldman Sachs analistlerinin raporunda da uyarıldığı üzere tahliyelere yönelik eyalet düzeyindeki kısıtlamaların çoğunun önümüzdeki ay sona ermesi planlanıyor.

Raporda “Moratoryumun sona ermesiyle, Acil Kiralama Yardımı finansmanının daha hızlı bir şekilde dağıtılmaması veya Kongre’nin sorunu ele almaması halinde önümüzdeki aylarda tahliye oranlarında keskin ve hızlı bir artışa neden olacaktır" açıklamasında bulunuldu.

Goldman Sachs, daha hızlı bir yardım paketi veya yeni bir yasa olmaması halinde, bu sonbahar ve kış aylarında 750 bin hanenin tahliye riskiyle karşı karşıya kalacağını tahmin ediyor.

Goldman Sachs analistleri, acil kiralama yardım programıyla kira ödemelerinin düzeltilmesi sürecinin "hayal kırıklığı yaratan derecede yavaş" olduğunu yazdı. Rapora göre, ABD Hazine Bakanlığı eyalet ve yerel yönetimlere 25 milyar dolar dağıttı ve 20 milyar dolarlık kaynağın hala mevcut olmasına karşın, sadece 4,5 milyar doların dağıtımı yapıldı.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, ABD Nüfus Sayım İdaresi geçen hafta, önümüzdeki iki ay içinde yaklaşık 1,3 milyon kişinin tahliye edilme olasılığının yüksek olduğunu tahmin etti. Aynı raporda, 2,2 milyondan fazla kişinin eyalet veya yerel yönetimler aracılığıyla kira yardımı için başvurduğu ancak geri dönüş alamadığını veya reddedildikleri tahmin ediliyor.

Goldman Sachs analistleri, "Konut ve kiralama piyasasının durumu, federal yardım almadığı sürece ödemelerinde geç kalan kiracıların ev sahipleri tarafından tahliye edilmeye çalışılacağını gösteriyor” açıklamasında bulundu.

Analistlere göre 750 bin kişinin evlerinden tahliye edilmesiyle harcamalarda ve istihdamdaki beklenen büyüme bir miktar azalabilir 2022’deki konut enflasyonu beklentilerini hafifleyebilir. Raporda tahliye krizinin bir diğer etkisi olarak da “Kovid vakaları ve kamu sağlığı üzerindeki sonuçları muhtemelen çok daha ölümcül olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Kiralık ev için kura çekilişi başladı

 

İklim değişikliği emlak fiyatlarını etkiler mi?

 

ABD'de perakende satışlar yüzde 18,6 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)