Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) 42 başsavcı, sosyal medya platformlarına, sigara kutularının üzerinde bulunanlara benzer uyarı etiketlerinin eklenmesini desteklediklerini açıkladı.
Euronews'te yer alan habere göre, Ulusal Başsavcılar Birliği (NAAG), ABD'li milletvekillerine gönderdiği açık mektupta, uyarıların kısmen sosyal medya uygulamalarının neden olduğu ve giderek büyüyen bir ruh sağlığı krizinin ele alınmasına yardımcı olabileceğini belirtti.
Mektupta, "Hepimiz yetki alanlarımızdaki çocukların güvenliği için derin bir endişeyi paylaşıyoruz ve algoritma güdümlü sosyal medya platformları bu güvenliği tehdit ediyor" denildi.
Mektup, ABD'li genel cerrah Vivek Murthy'nin haziran ayında sosyal medya platformlarına böyle bir uyarı etiketi eklenmesi için yaptığı çağrıyı destekliyor.
2019 yılında JAMA Psychiatry'de yayınlanan ve 6.500 ABD'li genç üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, sosyal medyada günde üç saatten fazla zaman geçirenlerin ruh sağlığı sorunları yaşama riski yaşıtlarına göre daha yüksek.
Gallup'un 2023 yılında yaptığı bir anket, ABD'li gençlerin sosyal medyada günde ortalama 4,8 saat geçirdiğini ortaya koymuştu.
New York Başsavcısı'ndan Meta'ya dava
Bir basın açıklamasına göre, 2023 yılında NAAG ve New York Başsavcısı, gençlerin ruh sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle Meta'ya karşı dava açtı.
Dava, şirketin "Instagram, Facebook ve diğer sosyal medya platformlarının çocukları ve gençleri bağımlı hale getiren zararlı özellikler tasarladığını ve uyguladığını," iddia ediyor.
Açık mektupta, sosyal medya platformlarına yönelik uyarının tek başına yeterince ileri gitmediği, ancak daha fazla gözetim için diğer eylemleri "tamamlayacağı" belirtiliyor.
ABD Senatosu, bu yaz teknoloji şirketlerinin çocukları çevrimiçi zararlardan korumalarını gerektiren Çevrimiçi Çocuk Güvenliği Yasasını kabul etmişti.
Sosyal medyada uygunsuz hareketler yapmıştı: Açığa alındı!
Sosyal medya fenomenlerine milyonluk ceza yağmuru!
Olimpiyatlar sporcuları sosyal medya fenomeni yaptı
Finansgundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.