BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de 3 ay sonra maske geri adımı----

ABD'de 3 ay sonra maske geri adımı

ABD'de 3 ay sonra maske geri adımı
28 Temmuz 2021 - 01:44 www.finansgundem.com

CDC, mayıs ayında aldığı kararla aşılarının tüm dozlarını olmuş Amerikalılar’a açık havada ve kapalı mekanlarda maskelerini çıkarabilecekleri tavsiyesinde bulunmuştu. Delta varyantındaki artış sonrası maske tavsiyesine geri dönüldü

ABD’de korona virüsün bulaşıcılığı yüksek Delta varyantının baskın hale geldiği süreçte Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), virüsün hızla yayıldığı bölgelerde tam aşılanmış Amerikalılar’a kapalı mekanlarda yeniden maske takmaları tavsiyesinde bulundu.

CDC, aşı statüsü ne olursa olsun okullarda görev yapan tüm personel, öğretmen, öğrenci ve ziyaretçilerin maske kullanmalarını da tavsiye etti.

ABD'deki yeni enfeksiyon vakalarının büyük çoğunluğu, aşı olmayanlar arasında kaydediliyor. Ancak tam aşılı kişilerde de hafif hastalık belirtilerine yol açan enfeksiyona rastlanabiliyor. CDC Başkanı Dr. Rochelle Walensky, korona virüsün daha önceki varyantlarında aşılı ancak enfekte olan kişilerdeki virüs seviyesinin düşük olduğunu, bu nedenle virüsü yayma olasılıklarının da az olduğunun kabul edildiğini hatırlattı. Ancak Walensky, Delta varyantıyla beraber bu durumun değiştiğini, aşılarını olan enfekte kişilerdeki virüs seviyesinin, aşısız kişilerin burun ve boğazlarından alınan numunelerde saptanan virüs seviyesinden farksız olduğunun altını çizdi.

Bu konudaki veriler, son birkaç gün içinde 100 numuneden elde edildi. Henüz yayınlanmayan veriler CDC tarafından da açıklanmadı. Ancak Walensky, verilerin "harekete geçmemizi gerektirecek kadar kaygı verici" olduğunu söyledi ve aşılı kişilerin de virüsü başkalarına bulaştırma riski bulunduğunu vurguladı.

CDC Mayıs ayında aşılarının tüm dozlarını olmuş Amerikalılar’a hem açık havada hem de kapalı mekanlarda maskelerini çıkartabilecekleri tavsiyesinde bulunmuştu.

Mayıs ayında CDC, Corona virüsü aşılarının tüm gerekli dozlarını olmuş Amerikalılar’ın açık havada ve kapalı mekanlarda maske takmayabilecekleri tavsiyesinde bulunmuş ve bunun hayatı normale çevireceğini belirtmişti.

CDC, Mayıs ayındaki açıklamasında, Corona aşılarını tamamlamış kişilerin birçok alanda fiziksel mesafelerini korumalarına da gerek olmadığını belirtmişti.​

ABD günlük ortalama enfeksiyon sayısında lider

ABD, günlük ortalama yeni enfeksiyon sayısında dünyada lider konumda. Dünya çapında her gün bildirilen her dokuz enfeksiyondan birini ABD’deki enfeksiyonlar oluşturuyor. Yeni vaka sayısının yedi günlük ortalaması hızla yükselerek 57 bin 126 oldu. Bu rakam pandeminin zirvesinde kaydedilen rakamın hala dörtte biri.

Pazartesi günü Biden yönetimi artan vakalar nedeniyle herhangi bir uluslararası seyahat kısıtlamasını kaldırmayacağını açıkladı. Yönetim gelecek haftalarda da vakaların artmasını bekliyor.

CDC Başkanı Rochelle Walensky, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, aşılarını olmuş Amerikalılar’ın maske takmaması tavsiyesinin vakalardaki keskin düşüş, gençlerin aşılara erişiminin artması ve aşıların Corona virüsü varyantları üzerindeki etkisi göz önünde bulundurularak yapıldığını bildirmişti.

Mayıs ayında yapılan bu açıklamada Amerikalılar’ın yine de uçak, tren, havaalanı, toplu ulaşım transit geçiş noktaları, hastane ve doktor muayenehanesi gibi yerlerde maske takmaya devam etmeleri tavsiyesi yapılmıştı.​

Maske ABD’de siyasi bir konu

Maske takma konusu ABD’de siyasi bir konu haline geldi. Eski Başkan Donald Trump, maske takmayı zorunlu hale getirmekten kaçınırken Demokrat Başkan Joe Biden, maske kullanılmasına destek vermiş ve toplu taşımada maske takılmasını göreve gelmesinin hemen ardından zorunlu hale getirmişti.

ABD’de bazı eyaletler katı maske zorunlulukları getirirken bazıları ise aylar önce maske takma zorunluluğunu kaldırmıştı.

CDC’nin tavsiyelerinin bağlayıcılığı yok. Özellikle Cumhuriyetçi eyaletlerdeki birçok Amerikalı bu tavsiyelere uymuyor.

Bu ayın başında CDC, ABD’de sonbaharda okulların açılmasıyla ilgili tavsiyesini güncellemiş ve aşı olmamış herkesin kapalı mekanda maske takmasını ve sınıflara bir metre sosyal mesafe kuralına göre yerleşilmesini tavsiye etmişti.

CDC her topluluğun ihtiyaçlarına bakılarak okul müdürlerinin aşılı öğrenci ve eğitmenlerden maske takmalarını isteyebileceği tavsiyesinde bulunmuştu. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)