BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Yüksek Mahkemesi Biden’ın en büyük sorunu----

ABD Yüksek Mahkemesi Biden’ın en büyük sorunu

ABD Yüksek Mahkemesi Biden’ın en büyük sorunu
28 Ekim 2020 - 16:36 www.finansgundem.com

Partizanlığın yüksek seviyede olduğu bir mahkeme, Demokratik hükümetin yaptığı her şeye muhalefet edebilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eğer bu normal bir yıl olsaydı, demokratlar şu anda oldukça iyi hissediyor olabilirlerdi. Başkan adayları, seçime bir hafta kala anketleri güçlü bir şekilde önde götürmeye devam ediyor ve mecliste çoğunluğu elde etme ihtimaller oldukça yüksek. Yakında tüm hükümeti kontrolleri altına alabilirler. Bir alan hariç.

Amy Coney Barrett ABD Yüksek Mahkemesi hakimi olarak seçildi ve dokuz kişinin bulunduğu mahkemede, altıncı muhafazakar oy oldu. Bu mahkeme şimdi Joe Biden’ın hayata geçirmek isteyebileceği her şeyi iptal etmeye hazır olduğu gibi, eski ABD Başkanı Barack Obama’nın da tüm yaptıklarını iptal edebilir.

Demokratların seçim sonrası herhangi bir kutlaması (mahkemenin ABD Başkanı Donald Trump’ı yeniden göreve getirmeyeceği varsayılırsa) kısa bir süre içinde, partizanlığın üst düzeyde olduğu bir Yüksek Mahkeme’yle nasıl baş edecekleri konusundaki planlamalara dönüşecek.

Cumhuriyetçiler kesinlikle bazı centilmenlik dışı seçeneklere kapıyı araladı. Önce Obama’nın boş olan Yüksek Mahkeme koltuğuna geçmesini engellediler ve daha sonra seçimden yalnızca sekiz gün önce Barrett’in adaylığını desteklediler. Bu süreçte milyonlarca ABD vatandaşı çoktan oy kullanmıştı. Bugün ABD Yüksek Mahkemesi’nde görev yapanların üçte biri, oy çoğunluğunu kaybeden bir başkan ve senato tarafından atandı. Bu da tarihte bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Cumhuriyetçilerin radikal agresif politikaları bu duruma neden oldu ve şimdi demokratların kurallara saygı göstermek ve kendileri de radikalleşmek arasında bir seçim yapması gerekiyor. Biden yüksek mahkeme reformlarına karar verilmesi için tarafsız bir komisyon sözü verdi. Kısa bir süre içinde bu soruna daha hızlı ve daha sevimsiz bir çözüm bulması gerektiğini fark edebilir.

Yüksek mahkemeyi genişletmek giderek kabul gören bir fikir ve cumhuriyetçi çoğunluğu dengelemek için en kolay çözüm olabilir. Bu yöntemin tansiyonları yükselteceğine dair endişeler olsa da rayından çıkan bu sistem için bir şeylerin yapılması gerekiyor.

Washington’ın ekonomik teşvik oyunu ters tepebilir

 

Trump'tan 'Kocalarınızı işe geri döndüreceğim' vaadi

 

2 trilyonluk paket seçim sonrasına kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)