BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve Rusya'dan ateşkes açıklaması----

ABD ve Rusya'dan ateşkes açıklaması

ABD ve Rusya'dan ateşkes açıklaması
22 Şubat 2016 - 20:43 www.finansgundem.com

Rusya ve ABD'nin ortak yaptığı açıklamada, Suriye'de ateşkesin 27 Şubat'ta başlaması konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Rusya ve ABD'den Suriye'de ateşkes konusunda ortak açıklama geldi. Ortak açıklamada, iki ülkenin Suriye'de ateşkesin 27 Şubat'ta başlaması konusunda anlaştıkları belirtildi. Açıklamada, Birleşmiş Milletler'in terör listesinde yer alan El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ve IŞİD'in ateşkes kapsamına alınmayacağının ifade edildi.

Reuters'ın haberine göre, anlaşma kapsamında ABD öncülüğünde kurulan IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye ve Rusya'nın IŞİD, Nusra Cephesi ve diğer 'terör örgütlerine' karşı askeri operasyonları sürecek. Açıklamada, tarafların 26 Şubat'ta, Şam saatiyle öğlen 12'ye kadar 'şiddetin durması' anlaşmasına katılıp katılmadıkları konusunu bildirmeleri çağrısı yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, taraflara, anlaşmayı kabul etme ve uygulama çağrısında bulundu. Kerry, anlaşmanın uygulanması durumunda şiddetin azalacağını, insani yardımın ulaştırılmasının yayılacağını ve Suriye'de siyasi geçiş sürecinin destekleneceğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki-moon, ateşkes anlaşmasını 'umut işareti' olarak nitelendirdi. Ban, Suriye'deki çatışmanın taraflarına, anlaşmanın maddelerine uyma çağrısında bulundu.

Al Jazeera, akşam saatlerinde anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)