BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve NATO: Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı referandumu kabul etmeyeceğiz----

ABD ve NATO: Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı referandumu kabul etmeyeceğiz

ABD ve NATO: Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı referandumu kabul etmeyeceğiz
20 Eylül 2022 - 21:10 www.finansgundem.com

ABD ve NATO'dan yapılan açıklamalarda, Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı herhangi bir sözde referandumu kabul etmeyecekleri ifade edildi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Beyaz Saray günlük basın brifingine katılarak ülkenin dış politikası konusunda açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın topyekun seferberlik ilan edebileceğini dile getiren Sullivan, bu adımın ve olası bir referandumun Rusya’nın Ukrayna ile savaşta ne kadar “umutsuz durumda” olduğunun da bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Sullivan “Rusya’nın Ukrayna topraklarını ilhak etmek için sözde bir referandumu kullanacağını biliyoruz. Bu referandum, egemenlik ve toprak bütünlüğü ilkelerine aykırıdır, uluslararası sistemi ve Birleşmiş Milletler şartını zedelemektedir. Şunu açıkça söyleyeyim, eğer bu referandum gerçekleşirse ABD hiçbir zaman Rusya’nın iddialarını kabul etmeyecektir.” ifadesini kullandı.

NATO’DAN AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk, Luhansk ve Herson'da ayrılıkçıların düzenleyeceklerini açıkladığı seçimlerle ilgili sosyal medyada açıklama yaptı.

“Sahte seçimlerin hiçbir meşruiyeti yoktur.” diyen Stoltenberg, seçimlerin Rusya'nın Ukrayna'ya savaşında değişiklik getirmeyeceğini belirtti.

Stoltenberg, “Bu Putin'in savaşının daha da artması demektir. Uluslararası camia uluslararası hukukun açık ihlalini kınamalı ve Ukrayna'ya desteğini artırmalıdır.” ifadesini kullandı.

Donbas'taki Donetsk ve Luhansk yönetiminin sözde halk konseylerinden yapılan açıklamada, her iki bölgenin Rusya Federasyonu'na katılması için 23 Eylül'den 27 Eylül'e kadar halk oylaması yapılacağı ifade edildi.

Ukrayna’da Rus ordusunun kontrolü altındaki Herson bölgesindeki sözde yönetim de 23-27 Eylül’de bölgenin Rusya’ya katılması için referandum yapılacağını açıkladı. Zaporijya bölgesinin de o tarihlerde referanduma gideceği duyuruldu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rossiya devlet kanalına yaptığı açıklamada, “Özel askeri operasyonun en başından itibaren ve ondan önceki dönemde, halkların kaderlerine karar vermeleri gerektiğini söyledik ve mevcut durum, bu halkların kendi kaderlerinin efendisi olmak istediklerini doğruluyor.” diye konuştu.

NELER YAŞANMIŞTI?

Rusya, 2014'te Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki meydan olaylarıyla Kırım'ı yasa dışı ilhak etmişti. Bunun ardından ayrılıkçılar, Rus etnik nüfusunun çoğunlukta olduğu Donetsk ve Luhansk bölgelerinde sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti isminde yönetimler ilan etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Şubat’ta sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin tanınmasına dair kararnameyi Kremlin Sarayı’nda imzalamıştı.

Putin, 24 Şubat sabahı “Donbas’taki insanları korumak üzere özel askeri operasyon” başlattıklarını duyurmuştu. Böylece Rusya-Ukrayna savaşı başlamıştı.

Herson bölgesi yönetimi, Rusya’ya bağlanmak için referandum düzenleyecek

 

ABD, Rusya'nın Harkiv'de 'sahte referandum' düzenleyeceğini açıkladı

 

Erdoğan: Rusya-Ukrayna savaşında rehine takası ile çok önemli bir adım atılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)