BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve İsrail'den büyük tahrik----

ABD ve İsrail'den büyük tahrik

ABD ve İsrail'den büyük tahrik
02 Mart 2021 - 14:35 www.finansgundem.com

ABD'nin İsrail Büyükleçisi Jonathan Shrier, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz'le çekilmiş fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı. Fotoğrafta Bozcaada ve Gökçeada, Türkiye'ye değil Yunanistan'a ait olarak gösterildi.

Yunanistan Doğu Akdeniz'de Türkiye ile yaşadığı krizi gidermek yerine derinleştirmek için adımlar atmaya devam ediyor. Fransa, Mısır, ABD, Suudi Arabistan gibi ülkelerle askeri alımlar ve tatbikatlarda sürekli işbirliği yapan ve ekonomisindeki büyük krize rağmen Türkiye korkusuyla silahlanma harcamalarını büyüten Yunanistan'da bu kez de skandal harita krizi patlak verdi.

GERİLİMİ TIRMANDIRACAK FOTOĞRAF

Türkiye'nin gerçekleştirdiği Mavi Vatan tatbikatını yakından takip eden Yunanistan bölgeye savaş gemileri gönderirken, İsrail'den ise gerilimi tırmandıracak bir fotoğraf geldi. ABD'nin İsrail Büyükleçisi Jonathan Shrier, Enerji Bakanı Yuval Steinitz'le çekilmiş fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı.

İkilinin arkasında yer alan skandal harita gündeme bomba gibi düştü. İsrail-Avrupa Doğalgaz Hattı'nı gösteren haritada Bozcaada ve Gökçeada Türkiye'ye değil, Yunanistan'a ait olarak gösterildi.

TÜRK ADALARINI YUNAN RENKLERİNE BOYADILAR

Yunan haber sitesi Pentapostagma'da yer alan haberde "İsrail haritası: Bozcaada ve Gökçeada Yunanistan'a aittir!" başlığı kullanıldı. Haberin devamında ise "Harita jeopolitik bir "satranç tahtası" olarak değerlendirildi ve yukarı ve aşağı yönlerde değişiklik yapılarak, "Bozcaada ve Gökçeada tekrar Yunan renkleriyle sunulunca Türkler şoke oldu!" ifadeleri kullanıldı.

MİT'in 2020 faaliyet raporu açıklandı

Gorbaçov 90 yaşında

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan02 Mart 2021 20:32

    Göz dağı vermeye çalışıyorlar hep onlar isterse savunma yaparız biz isteyecez ki savunmadan çıkalım.Adaların statüsü uluslar arası kurum ve kuruluşlara götürülmelidir.Ülkemizin güvenliğini tehtid etmekle birlikte Uşi anlaşması ile emanet verilen adalar hukuksuz şekilde italya tarafından elimizden alınmış. İtalyadan sonra Yunanistan a hukuksuz devri yapılmıştır.Yeniden görüşülmelidir.Batı Trakya Türk toprağıdır.Misak ı milli sınırları dışında kalmış işgal altındaki topraklarımızı yine gündeme getirmek gerekiyor.

  • XX02 Mart 2021 17:45

    ADİLER SİZİN DEMENİZLE ADALAR YUNANIN OLMAZ.SIKIYORSA GELİN ALIN...SIRF ÜFÜRÜK VE PROVAKASYON PEŞİNDESİNİZ...

  • pazarci02 Mart 2021 16:44

    savas kacinizmaz amma ne zaman....savas olmadan akdeniz/ege sorunu duzelmez ve savasla birlikte adalar gercek sahibini kavusur......

  • BİR DOST02 Mart 2021 16:07

    ABD-Türkiye savaşı kaçınılmazdır, bir an önce Kamu  yönetim sistemimizi ülke bakışına azami hizmet eder seviyeye getirmeliyiz.

  • MD..Edep..Edep...02 Mart 2021 20:24

    Hemşerim ABD ile savaşmanı hiç tavsiye etmem... Sen savaşı kılıç kalkanla falan mı zannediyorsun..  Elin adamından silah dahil, ilaç dahil bindiğin araç dahil hemen herşeyi ithal ediyorsun ve de savaştan bahsediyorsun.. Evet kamunun ülkeye bakışı azami seviyede zaten !!! sen hiç bir belediye başkanının veya bürokratın mercedes, audi, passattan aşağı araca bindiğini gördün mü..  Hasta olduğunda doğru o ülkeye koşuyorlar alooo..

  • OCM02 Mart 2021 15:44

    iki kadim dostun düştüğü duruma bak. Düşürenler utansın. Ayrıca israilliler yunanistanı pek sevmez.

  • VS02 Mart 2021 15:13

    ALLAHIM bildiği bibi yapsın