BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve İngiltere'den Çin'e 'Uygur' yaptırımı----

ABD ve İngiltere'den Çin'e 'Uygur' yaptırımı

ABD ve İngiltere'den Çin'e 'Uygur' yaptırımı
22 Mart 2021 - 22:26 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi, iki Çinli yetkiliyi yaptırım listesine alırken, İngiltere de 4 Çinli yetkili ve bir kuruluşa yaptırım kararı aldı

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki politikalarını gerekçe göstererek iki Çinli yetkiliyi yaptırım listesine aldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaptırım listesine alınan kişilerin, Çin Komünist Partisi Sincan Üretim ve İnşaat Birimi Komite Sekreteri Wang Junzheng ve Sincan Kamu Güvenliği Bürosu Direktörü Chen Mingguo olduğu ifade edildi. 

Açıklamada, bu kişilerin Küresel Magnitsky İnsan Hakları Sorumluluk Yasası kapsamında giren 13818 nolu başkanlık kararnamesi kapsamında yaptırım listesine alındığı kaydedildi.

Bu yaptırımların Avrupa Birliği (AB), İngiltere ve Kanada tarafından söz konusu kişilere uygulanan yaptırımların tamamlayıcısı olduğu belirtilen açıklamada, "ABD, Sincan bölgesinde yaşanan ciddi insan hakları ihlalleri için hesap sorma konusunda tüm finansal gücünü kullanmaya kararlıdır" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan açıklamada, bu kişilere ait ABD'deki tüm malvarlığının dondurulduğu, ABD vatandaşlarının bu kişilerle iş yapmasının yasaklandığı kaydedildi.

İngiltere'den de yaptırım geldi

Bununla birlikte İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada, 4 Çinli yöneticiye ve Sincan Üretim ve İnşaat Birlikleri Kamu Güvenliği Bürosu'na yönelik yaptırım kararı aldıklarını duyurdu.

Raab, Çinli yöneticilerin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi Siyasi ve Hukuki İşleri Komitesinin eski Sekreteri Zhu Hailun, Sincan Uygur Özerk Bölgesi Parti Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve daha önce Sincan Uygur Özerk Bölgesi Siyasi ve Hukuk İşleri Komitesi Sekreteri olan Wang Junzheng, Sincan Uygur Özerk Bölgesi Siyasi ve Hukuki İşler Komitesi Sekreteri ve Kamu Güvenliği Bölümünün eski Müdürü Wang Mingshan, Sincan Uygur Özerk Bölgesi Hükümeti Başkan Yardımcısı ve Kamu Güvenliği Bölümü Direktörü Chen Mingguo olduğunu belirtti.

Çin'den çok sayıda kişi ve kuruma yaptırımlar kararı

Avrupa Birliği'nden Çin'e 'Uygur' yaptırımı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sercan22 Mart 2021 23:00

    MHP niye bu Uygurları hiç düşünmez? Cevabı bilenler anlatsın lütfen.

  • Murat22 Mart 2021 22:50

    Moderatör sen ne güzel bi insansın dönem dönem gündeme getiriyorsun dualarımız müslüman kardeşlerimize😔😔

  • RAMO CANCAN22 Mart 2021 22:34

    Neden şimdi.Çin uygut Türklerinini 50 senedir asmilize etti işkence, şiddet, tecavüzler her türlü kahpelikleri yaptılar.o zamanlar sizler çin karşısına çıksa idiniz.çin hiç bir şey yapamaz idi.işinize gelince yaptırım yapın gelmeyince yapmayın.

  • RAMO CANCAN23 Mart 2021 00:23

    Keşke bende öyle bir yaptırım güçüm olsa Çin, Abd, Fransa,Rusya, Almanya,İngiltere, İsarail haritadan silerim bırakım yaptırım yaptırmanızı.Benim güçüm bunları yapanlara lanetler ediyor ve Yüce ALLAH a havale ediyorum.

  • He22 Mart 2021 23:35

    Neden sen yaptırım uygulamıyorsun?