BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve Hindistan'dan Çin'e misilleme----

ABD ve Hindistan'dan Çin'e misilleme

ABD ve Hindistan'dan Çin'e misilleme
29 Temmuz 2021 - 13:29 www.finansgundem.com

ABD ve Hindistan, Çin'in bölge de artan etkisine karşı iki ülke arasındaki bağları derinleştirilerek güvenlik ortaklıklarını genişletme sözü verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar'ın, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de gerçekleştirdiği görüşmede iki ülke ilişkileri ve bölgedeki meseleler ele alındı. İki mevkidaş Pekin yönetiminin Hint-Pasifik bölgesindeki iddialarına karşı ve Afganistan'daki iş birliği konularında bölgesel ortaklıkları güçlendirme kararı aldı.

Görüşmede iki ülkenin korona virüs salgınıyla mücadele çabası da gündemdeki konular arasında oldu. Blinken, ABD'nin Hindistan'ın korona virüs aşı programına 25 milyon dolarlık destek vereceğini açıkladı. Bakan Blinken, "Dünya da ABD ile Hindistan arasındaki ilişkiden daha önemli çok az ilişki var. Biz dünyanın önemli iki demokrasisiyiz ve çeşitliliklerimiz ulusal gücümüzü besliyor." ifadesini kullandı.

ABD, Çin'i bölge de abluka altına almak amacıyla Hindistan ile yakın ilişkiler geliştirmek ve askeri ilişkileri artırmak için bir dizi savunma anlaşması imzalarken Hindistan, Japonya ve Avustralya'yı içine alan 4'lü ittifakta yer alan ABD, büyümeye devam eden Çin'in askeri ve ekonomik gücünü kontrol altında tutmaya çalışıyor.

ABD Çin’in insanlık dışı teknolojisine talip oldu

ABD Çin medyasını kıskaca aldı

 

ABD'den, Suriye rejimine yönelik yeni yaptırımlar

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)