BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD ve AB ortak teknoloji rekabet politikası diyaloğu başlattı----

ABD ve AB ortak teknoloji rekabet politikası diyaloğu başlattı

ABD ve AB ortak teknoloji rekabet politikası diyaloğu başlattı
08 Aralık 2021 - 00:26 www.finansgundem.com

ABD Adalet Bakanlığı Antitröst Birimi, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve Avrupa Komisyonunun ortak açıklamasında, AB-ABD Ortak Teknoloji Rekabet Politikası Diyaloğunun başlatıldığı bildirildi

ABD ve Avrupa Birliği (AB), teknoloji sektöründe rekabet politikası ve uygulamalarına odaklanacak yeni bir ortak teknoloji rekabet politikası diyaloğunu başlattı.

ABD Adalet Bakanlığı Antitröst Birimi, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve Avrupa Komisyonunun ortak açıklamasında, AB-ABD Ortak Teknoloji Rekabet Politikası Diyaloğunun başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, ortak diyalog ile adil rekabeti sağlamak ve teşvik etmek için iş birliği yapılmasının amaçlandığı aktarıldı.

Dijital ekonominin büyümesi de dahil teknolojik gelişmelerin hem Avrupa hem de ABD'de ekonomik ortamı dönüştürdüğü belirtilen açıklamada, bu durumun rekabet değerlendirmelerinde de değişiklik yapılmasını gerektireceği kaydedildi.

Açıklamada, rekabet kuruluşlarının artık ağ etkilerini, verinin rolünü, birlikte çalışabilirliği ve yeni teknolojiler ile dijital pazarlardaki diğer özellikleri daha düzenli olarak dikkate alması gerektiği vurgulandı.

Yeni iş birliğinin politika ve uygulamalar konusunda mümkün olduğunca eşgüdüm sağlamak amacıyla bilgi ve deneyim paylaşımını içereceği belirtilen açıklamada, koordinasyon ve bilgi alışverişini kolaylaştıracak yeni yolların da keşfedilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

ABD ve AB, eylül ayının sonunda da ABD-AB Ticaret ve Teknoloji Konseyinin oluşturulduğunu duyurmuştu.

AB: Savunma teknolojisi alanında büyük güçlerin çok gerisindeyiz

 

Bakan Akar: Önümüzdeki teknoloji bariyerlerini aşacağız

 

AB, Kuzey Kutbu'ndaki rekabette varlığını ortaya koymak istiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)