BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD uyardı: Oyunun kuralları değişir----

ABD uyardı: Oyunun kuralları değişir

ABD uyardı: Oyunun kuralları değişir
27 Nisan 2013 - 12:50 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama dün Suriye'ye yeni bir uyarıda bulundu

ABD Başkanı Barack Obama dün Suriye'ye yeni bir uyarıda bulundu ve kimyasal silah kullanılmasının “oyunun kurallarını değiştireceğini” söyledi.
Suriye'de Esad rejiminin sarin gazı kullanıldığına ilişkin iddiaları takiben, Beyaz Saray'da Ürdün Kralı Abdullah'la görüşmesinin öncesinde konuşan Obama, "hem ABD olarak hem de Birleşmiş Milletler nezdinde iddiaları araştıracaklarını" dile getirdi.
Obama daha önce Esad yönetimine, kimyasal silahların kullanımının “kırmızı çizgi” olduğu uyarısında bulunmuş ve ABD'nin bu duruma hızlı ve sert karşılık vereceğini söylemişti.
İngiltere Başbakanı David Cameron da Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına ilişkin artmakta olan kanıtları “çok ciddiye aldıklarını” belirtti.
BM DEVREDE
İddiaların ardından Birleşmiş Milletler, Suriye’de kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını araştırmak için harekete geçti.
BM sözcüsü, örgütün Suriye dışında inceleme yapmaya başladıklarını duyurdu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Esad’a ülkeye giriş izni için mektup yazdığı öğrenildi.
Geçtiğimiz ay, Suriye hükümeti ve silahlı isyancılar, birbirlerini Halep yakınlarındaki Han el Assal köyünde kimyasal silah kullanmakla suçlamış, ardından Esad yönetimi BM’yi incelemelerde bulunması için bölgeye çağırmıştı.
Son iddialar, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’in ellerinde “Suriye rejiminin küçük çapta sarin gazı kullandığına ilişkin istihbarat olduğu” sözleri üzerine gündeme gelmişti. İngiltere de sarin gazı kullanıldığına dair kendilerinin elinde de “çeşitli kaynaklardan edinilen sınırlı ama ikna edici bilgi” bulunduğunu açıklamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)