BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD üslerine saldırı sonrası petrol fiyatları arttı, dolar düşüşte----

ABD üslerine saldırı sonrası petrol fiyatları arttı, dolar düşüşte

ABD üslerine saldırı sonrası petrol fiyatları arttı, dolar düşüşte
08 Ocak 2020 - 03:12 www.finansgundem.com

İran Devrim Muhafızları'nın ABD'nin Erbil'deki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından ham petrol fiyatları olağanüstü bir artış gösterdi. Dolar ise TL dahil birçok para birimi karşısında değer kaybetti

ABD'nin Bağdat'taki füzeli saldırıda İran'ın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesire anında yükselişle tepki gösteren ham petrol fiyatları, İran'ın Ayn el-Esed misillemesiyle şok bir şekilde artmaya başladı. Batı Teksas Türü petrol (WTI) İlk bir saat içinde yüzde 4 oranında artışla 65.28 dolara yükseldi.  

Brent petrol fiyatlarında ise Erbil saldırısının ardından şok bir hareket gözlenmedi. Gece 03.00 itibariyle uluslararası spot piyasalarda Brent petlor fiyatları yüzde 0.16'lık artışla 68.46 dolardan işlem görüyor. 

DOLAR DEĞER KAYBETTİ

Saldırının ardından uluslararası piyasalarda dolar değer kaybetmeye başladı. Japon Yeni saldırı sonrasında 0,0092 ABD Doları'na yükseldi. Dolar, TL karşısında da değer kaybetti. 06.00 itibariyle TL karşısında 0.011 oranında düşen dolar 5.9662 TL seviyesinde işlem görüyor. 

GÜVENLİ LİMANA RAĞBET ARTTI

İran'ın ABD'ye misilleme olarak Irak'taki askeri üssüne saldırı gerçekleştirmesi, yatırımcıların güvenli liman altına yönlenişini hızlandırdı. 

Irak'ta ABD üslerine İran Devrim Muhafızlarından füze saldırısı

 

Beyaz Saray'da olağanüstü zirve

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)