BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD: Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırıları ABD güçlerini tehlikeye atıyor----

ABD: Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırıları ABD güçlerini tehlikeye atıyor

ABD: Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırıları ABD güçlerini tehlikeye atıyor
24 Kasım 2022 - 02:53 www.finansgundem.com

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda Kürt güçleri ile IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyonun ortak kullandığı üssü vurmasının ABD güçlerini tehlikeye attığını açıkladı.

Türkiye, terörle mücadele amacıyla Pençe-kılıç hava harekatı kapsamında Suriye yönelik düzenlediği operasyonlar ile ilgili ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı'ndan  açıklama geldi. ABD'li yetkililer gerçekleşen operasyonların İŞİD ile mücadeleyi tehlikeye attığını belirtti.  Euronews'in haberine göre ABD ordusunun Orta Doğu'daki Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı, ilk açıklamasında Türkiye'nin düzenlediği hava saldırılarının kendi kuvvetlerine zarar vermediğini, zira "en yakın saldırıların ABD askerlerinden en az 20-30 km uzakta" olduğunu açıklamıştı.

Ancak çarşamba günü AFP'ye yazılı bir açıklama gönderen CENTCOM, "ABD güçlerinin ve personelinin tehlikede olduğuna dair ek bilgiler aldığını" bildirdi.

CENTCOM Sözcüsü Joe Buccino daha önce de ABD'nin "Suriye'deki durumu istikrarsızlaştıracak herhangi bir askeri eyleme" karşı olduğunu ifade etmişti.

Salı günü Bayraktar SİHA'ları, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun ortak üssünü bombalamıştı.

Aralarında Amerikalıların da bulunduğu yüzlerce uluslararası koalisyon askeri, Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin kontrolündeki bölgelerde konuşlanmış durumda.

Türkiye, SDG'nin ana bileşeni olan YPG'yi PKK'nın bir uzantısı olarak nitelendiriyor.

Türkiye, 13 Kasım'da İstanbul'da meydana gelen terör saldırısına karşılık pazar gününden bu yana Suriye'nin kuzeyinde belirlenen hedefleri vuruyor. Suriye'nin kuzeyinden Gaziantep'e yapılan roket saldırılarında da bir öğretmen ve bir çocuk hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyine yönelik saldırıların hava harekatıyla sınırlı kalmayacağını belirterek bir kara harekatının sinyalini vermişti.

ABD Savunma Bakanlığı: Suriye'deki gelişmeleri izliyoruz

 

Suriye ve Kuzey Irak'a hava harekatı

 

Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG hedefleri imha edildi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)