BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD - Türkiye görüşmesi iptal----

ABD - Türkiye görüşmesi iptal

ABD - Türkiye görüşmesi iptal
25 Aralık 2013 - 12:08 www.finansgundem.com

New York Times, Türkiye ve ABD diplomatları arasında geçen hafta planlanan görüşmenin karşılıklı kuşkular nedeniyle iptal edildiğini yazdı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu süreciyle birlikte Ankara-Washington hattı arasında ipler gerilirken Amerikan New York Times gazetesi iki ülke diplomatları arasında geçen hafta planlanan görüşmenin karşılıklı kuşkular nedeniyle iptal edildiğini yazdı. “ABD ile Türkiye arasında artan güvensizlik kamuoyu önünde sergileniyor” başlıklı haberde, “Son yıllarda krizler üzerine bir araya gelmek, iki ülke arasındaki ilişkinin bir çeşit özelliği haline gelmişti. Bu nedenle geçen hafta diplomatlar arasında planlanan bir toplantının bir istişareden çok, bir pusuya, tuzağa benzediği için iptal edilmesi, azalan güvenin özellikle rahatsız edici bir işareti oldu” denildi.
Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakın çevre ile ilgili yolsuzluk soruşturması hızla yoğunlaşırken geçen haftanın sonuna doğru Türk Dışişleri Bakanlığı, krizi görüşmek için bir aracı yoluyla ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ile toplantı talebinde bulundu. Bu isteği görüştükleri Amerikalı ve Türk yetkilililere dayandıran gazete, ABD’li diplomatların günlerce özel olarak “Türklerin dikkati başka yollara çekmek için soruşturmanın yabancı bir komplo olarak göstermekden kaçınmaları yönünde ricada bulunduklarını” ancak cumartesi günü planlanan toplantıdan önce hükümet yanlısı gazetelerin Ricciardone ile ilgili haberleri yayımladıklarını bildirdi.
Erdoğan’ın elçinin sınır dışı edilebileceği imasının hatırladıldığı haberde, ortak bir şüphenin günün kalanına yansıdığı ve ABD tarafının görüşmeyi iptal ettiği belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)