BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Trump'ı yargılamak istiyor----

ABD Trump'ı yargılamak istiyor

ABD Trump'ı yargılamak istiyor
08 Ocak 2021 - 09:43 www.finansgundem.com

ABD'de Kongre Binası'nın basılmasıyla yaşanan şiddet olaylarının ardından, hem siyasetçiler hem de iş dünyası Trump'ın yargılanmasını tartışıyor.

ABD Washington'da Kongre Binası'nın göstericiler tarafından işgal etmesinin ardından, ülkedeki siyasetçiler ve iş dünyası olayın sorumlusu olarak Donald Trump'ı gösteriyor. ABD'li siyasetçiler ve iş dünyasının önemli insanları “Trump’ın derhal yargılanması için” harekete geçti.

25. MADDENİN ÜZERİNDE DURULUYOR

Demokrat Temsilci Ilhan Omar, “Cumhuriyetimizin korunması için Trump’ın Temsilciler Meclisi’nde yargılanması ve ABD Senatosu tarafından azledilmesi gerekiyor” dediği Twitter paylaşımında Anayasanın ABD başkanlarının yargılanmasını ilgilendiren 25. Maddesi üzerine çalışmaya başladıklarını da ekledi. 25. Maddenin 4. Fıkrasına göre “Kongre, başkanın görevlerini yerine getiremediğini ilan edebilir” ifadelerini kullandı.

İŞ DÜNYASINDAN TEPKİ

Aralarında Exxon Mobil, Pfizer ve Toyota gibi büyük uluslararası şirketlerin bulunduğu 14 bin kuruluşu temsil eden Ulusal Üreticiler Derneği Direktörü Jay Timmons da “demokrasiyi korumak” için yetkililerin Trump’ın görevden alınması seçeneğini değerlendirmeye çağırdı. Timmons yaptığı açıklamada, “Trump’ın tekrar gücü ele geçirmek için şiddeti tetiklediğini, onu savunan her liderin Anasaya’ya bağlılık yemini ihlal etmiş ve demokrasiyi reddedip anarşiyi savunmuş olacağını” dile getirdi.

ABD'DE NELER OLMUŞTU?

ABD'de çarşamba günü Trump destekçileri Washington'da bulunan Kongre Binası'nı işgal etti. Yaşanan olaylarda 4 kişi hayatını kaybederken 58 kişi gözaltına alındı. Kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Biden'ın çağrısı üzerine, Trump'ın Twitter ve Facebook hesapları, seçimlerin çalındığı görüşünü yinelemesi üzerine askıya alındı. Yaşanan olayların ardından Biden'ın başkanlığı resmiyet kazandı.

Brent petrolün varili 54,67 dolar

 

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

 

4 bin şirket iflas riskiyle karşı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)