BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Türkiye'ye geliyor----

ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Türkiye'ye geliyor

ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Türkiye'ye geliyor
14 Mart 2022 - 12:17 www.finansgundem.com

Ukrayna'daki saldırıları nedeniyle Rusya'dan çıkmaya hazırlanan 5 bin ABD'li firmaya Türkiye'nin adres gösterildiği haberlerinin ardından Amerikan şirketlerini temsilen ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Türkiye'yi ziyaret edecek.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'nin Rusya'dan çıkmaya hazırlanan 5 bin ABD'li firmaya Türkiye'yi adres gösterdiğine yönelik haberlerin ardından bu ülkeden Türkiye'ye önemli bir ziyaret gerçekleşeceği açıklandı.

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Myron Brilliant'ın bu hafta Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu.

Şirketler birer birer Rusya'yı terk ediyor

Ford, Boeing, General Motors, ExxonMobil, FedEx, Ford, Nike, Adidas, McDonald's, KFC, Starbucks, Coca-Cola, PepsiCo, Airbnb, Netflix, Visa, Mastercard, American Express, Apple, Levi's ve Walt Disney gibi çok sayıda ABD merkezli uluslararası şirketin Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldığını açıklamasının ardından Goldman Sachs da Rusya'dan çıkacağını duyuran ilk ABD bankası olmuştu.

Brilliant, ABD'li şirketleri temsilen geliyor

Tankut Turnaoğlu, Myron Brilliant ile bölgesel gelişmeler ışığında Türkiye-ABD ekonomik ilişkilerini değerlendireceklerini bildirdi.

Turnaoğlu, "Türkiye'de yaklaşık 50 milyar dolarlık yatırımı bulunan 110 ABD merkezli şirketi temsil eden AmCham Türkiye olarak Türkiye'yi bölgesel merkez yapmaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Brilliant, ABD'li şirketleri temsilen Türkiye'de olacak. İş dünyası ile toplantılarda karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ele alınacak ve Rusya-Ukrayna bölgesel gelişmeleri sonrası Türkiye-ABD ekonomik ilişkilerindeki fırsatlar değerlendirilecek.

Rusya'dan çekilen şirketlerin varlıkları kamulaştırılabilir

 

Rusya’dan ayrılan şirketlerin varlıklarına el konulacak

 

Rusya'dan çıkan şirketlere Nestle, Philip Morris ve Sony de katıldı

 

İki şirket daha Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)