BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Ticaret Odası: ABD'de Türk yatırımcı sayısı artıyor----

ABD Ticaret Odası: ABD'de Türk yatırımcı sayısı artıyor

ABD Ticaret Odası: ABD'de Türk yatırımcı sayısı artıyor
01 Mayıs 2022 - 10:56 www.finansgundem.com

ABD Ticaret Odası Türkiye ve Ortadoğu'dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Khush Choksy, Türkiye-ABD ilişkileriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Amerika Birleşik Devletlerinin en büyük ticaret odası olan ve üye olarak Fortune 500 şirketlerini çatısı altında toplayan ABD Ticaret Odası'nın Türkiye ve Ortadoğu'dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Khush Choksy, Türk ve Amerikan iş dünyası arasında ortaklığın büyüdüğünü, bilhassa savunma ve havacılık endüstrisinde hızlı büyümenin devam ettiğini söyledi.

Choksy, Türkiye'deki sağlık sektörünün iyi finanse edilmiş ve sağlam durumda olduğunu vurgularken, Türk finans piyasasında, bazı ekonomik sıkıntılar olduğunu fakat toparlanma ve büyümenin olacağına inandığını söyledi. CİNER Medya ABD Temsilcisi Ali Çınar’a konuşan Choksy, Türkiye'de Ford ile Amazon'nun operasyonlarının olduğunu ifade ederek, ABD'de Türk yatırımcı sayısının arttığını açıkladı.

Beyaz eşya sektöründe yatırım artıyor

Khush Choksy, "Bilhassa, ABD’de Türk yatırımcıların, beyaz eşya sektöründe yatırımlarını görüyoruz. Sağlık alanında medikal ürünlerinde artış görüyoruz. Benim de beğendiğim Godiva yatırımı da önemli" ifadelerini kullandı.

'Türkiye'nin enerji ihtiyacı var'

ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Choksy, Türkiye'nin enerji ihtiyacı olduğuna ve bu konuda ABD'nin yardımcı olduğuna dikkat çekti. Gaz konusunda, ABD Ticaret Odası olarak çalışmamız var diyen Khush, Türk Enerji Bakan yardımcısının olduğu, Houston’da düzenlenen CERA haftasında ABD-Türkiye Enerji Stratejik Diyaloğu'nun kurulduğunu anımsattı.

'NATO'da en büyük ikinci orduya sahip ülke Türkiye'

Choksy, "Belki çok fazla Amerikalı bilmez ama ABD’den sonra NATO'da en büyük ikinci orduya sahip ülke Türkiye’dir. S400 konusu zor bir konu ancak, Türkiye ve ABD arasında şartların ne durumda olduğu konusunda ortak bir anlayış var" ifadelerini kullandı.

F-16 konusu

Choksy, Ukrayna’da yaşanan savaşın bir oyun değişimi için fırsat verdiğini belirterek, “bu sorunu (S400) geride bırakarak ileriye bakmamızı sağlayabilir” dedi. Türkiye'nin insansız hava araçlarının Ukrayna’da oldukça faydalı bir rol oynadıklarını vurgulayan Choksy, yeni F16 alımı ve F-16 modernizasyonu konusundaki atılan ilk adımların bu sorunun çözümü için önemli olabileceğine vurgu yaptı.

Chosky: Türkiye F-35'e dönmeli!

S400 sorunun çözülmesi ve de Türkiye'nin F35 programına geri gelmesinin önemli olacağına işaret eden Choksy, "Türkiye ,F-35 programı içinde bu sistemin önemli bir parçasıydı" diye konuştu.

'Türkiye, ABD'nin en önemli müttefiği'

Choksy, savunma dışında, ticari havacılık sektöründe de büyüme olduğunu söyleyerek, "NATO çerçevesinde Amerika ve Türk ortaklığı ilişkiyi güçlendirilebilir" dedi. Türkiye, ABD'nin en önemli müttefiği ve en geniş büyüyen pazara sahip olduğunu söyleyen Choksy, 39.'sunu yapacakları Türk-Amerikan Konferansının 21-22 Haziranda yapılacağını duyurdu.

Choksy, "2 yıl önce pandemi nedeniyle sanal ortamda panelimizi yaptık. Geçen sene ise pandemi nedeniyle yapılamadı ama bu sene büyük beklentilerimiz var. Hem Amerikan hem Türk resmi yetkililerinin katılımını bekliyoruz. Ticaret dünyasınin etkileşiminin olması da önemli olacaktır. Hem Amerikan hem Türk firmalarını bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

21-22 Haziranda ABD Ticaret Odası ve TAİK tarafından ortaklaşa düzenlenecek 39.Türk-Amerikan Konferansı’na Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılacağı bildirildi.

ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Türkiye'ye geliyor

 

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına yeşil ışık

 

ABD'de enflasyon göstergesi 40 yılın zirvesinde

 

ABD ordusu, Ukrayna askerlerini Almanya'da eğitmeye başladı

 

ABD: Rusya Donbas'ta da planladığı takvimin gerisinde kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)