BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD teşvik yapabilir!----

ABD teşvik yapabilir!

ABD teşvik yapabilir!
27 Temmuz 2012 - 21:19 www.finansgundem.com

ABD´de kötü gelen ekonomik veriler politika yapıcılardan yeni teşvik umutlarını da artırıyor

Son olarak bugün açıklanan ABD ikinci çeyrek büyüme verisindeki yavaşlama da piyasalarda Fed´den daha fazla aksiyon beklentilerinin artmasına neden oldu.
ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde % 1.5 oranında büyüdü. Veri beklentilere paralel gerçekleşse de verinin detayına bakıldığında tüketici harcamalarında bir yılın en düşük seviyenin görülmesi soru işaretlerine neden oluyor. Veri, politika yapıcıların Avrupa´daki sorunlar ve mali uçurum riskine karşı mücadele için daha fazlasını yapmaları gerektiği yönündeki görüşleri güçlendiriyor.
ABD Merkez Bankası Fed´in gelecek hafta iki günlük politika toplantısı var. Toplantıda önemli bir politika adımı beklenmiyor. Ancak birçok ekonomist 12-13 Eylül tarihli diğer toplantıda, Banka´nın üçüncü tur tahvil alımı yani niceliksel gevşeme 3´e gidebileceği yönünde görüş bildiriyor.
Bununla birlikte, Fed´in Eylül´de ekonomiye para pompalamayacağını düşünenler de var. ABD´de ekonomik büyümede görülen yavaşlamanın panik yaratacak boyutta olmadığı, bu nedenle Fed´in Eylül´de QE3´e gitmeyeceğini söyleyen ekonomistler de bulunuyor.
Mesirow Financial ekonomstlerinden Adolfo Laurenti, Fed´in QE3´e ancak başımız belada hissiyle gidebileceğini diğer türlü sadece zayıf büyüme gibi durumlarda kenarda durmaya devam edeceğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)