BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Temsilciler Meclisi'nde yeni yasama dönemi başladı----

ABD Temsilciler Meclisi'nde yeni yasama dönemi başladı

ABD Temsilciler Meclisi'nde yeni yasama dönemi başladı
10 Ocak 2023 - 06:43 www.finansgundem.com

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu ABD Temsilciler Meclisi'nde önemli değişiklikler içeren yeni meclis iç tüzüğü kabul edildi.


118. ABD Kongresi'nin alt kanadı 435 üyeli Temsilciler Meclisi, başkan seçiminin ardından, ilk yasama faaliyeti için Washington saatiyle 17.00'de toplandı. Yemin ederek göreve başlayan milletvekillerin ilk işi Meclis'in yeni kurallarını içeren Cumhuriyetçilerin sunduğu tüzüğü oylamak oldu.

Değişiklikler arasında, bir yasa tasarısının sunulmasının ardından oylama için 72 saat sürenin tanınması, COVID-19 önlemleri kapsamında alınan önlemler arasında yer alan "vekaleten oy kullanma" uygulamasının kaldırılması, federal harcamaların kısaltılması kapsamında 80 milyar dolarlık ek ABD Gelir Dairesi (IRS) fonunun iptal edilmesi, federal hükümetin silahlandırılmasına ilişkin yeni bir komitenin kurulması gibi maddeler yer alıyor.

Bunların yanı sıra ABD tarihinde son 100 yılda ilk kez 15 oylamanın sonunda başkan olmak için yeterli çoğunluğa ulaşan Cumhuriyetçi McCarthy'nin, kendi partisinden muhalifleri ikna etmek için verdiği bazı tavizler de yeni tüzükte yerlerini aldı.

Meclis başkanının görevden alınması için tek oylama çağrısı yeterli

Yeni tüzüğe göre, Meclis başkanının görevden alınması için artık yalnızca bir üyenin oylama çağrısı yeterli olacak.

Milletvekilleri bu hakka daha önce de sahipti ancak 2019'da Demokrat Partili meclis üyeleri, yalnızca parti liderinin meclis başkanının görevden alınması için oylama talebinde bulunabileceği yönünde bir değişiklik yapmıştı.

Muhafazakarlar arasındaki sürtüşmelerin bir yansıması olan bu yeni uygulamanın, Meclis'teki yasama faaliyetinin istikrarı açısından sorunlara neden olabileceği yorumları yapılıyor.

Brezilya'daki gösterilerin baş mimarı Bolsonaro, ABD'de hastanelik oldu

 

Joe Biden ile Lula telefonda görüştü

 

Zelenskiy: Soledar tarafında tüm topraklar işgalcilerin cesetleri ile kaplı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)