BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD temerrüde düşmez----

ABD temerrüde düşmez

ABD temerrüde düşmez
07 Ekim 2013 - 08:17 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in CEO’su, ABD’nin temerrüde düşme ihtimali olmadığını söyledi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten bütçe ve borç tavanı açmazlarıyla boğuşan ABD’ye olumlu bir yorum geldi. CNBC’ye konuşan Moody’s CEO’su Raymond McDaniel, hükümet borç tavanını 17 Ekim’e kadar yükseltmese bile ABD’nin temerrüde düşmeyeceğini söyledi. ABD hükümeti bugün itibariyle altı gündür işleyemez halde. Hükümet bütçe olmadığından ödemelerini yapamıyor. Devam eden belirsizlikten dolayı yatırımcılar, Hazine Bakanlığı’nın 17 Ekim’de gerçekleşmesi gereken borç tavanı yükseltme işlemini gerçekleştiremeyeceğinden endişe ediyor. Hazine, borç tavanını yükseltmezse, borçlarını ve ödemelerini gerçekleştiremeyecek. Bu durumun finans piyasalarında olumsuz etki yaratması bekleniyor.
'HAZİNE ÖDEMELERİNİ YAPAR'
Ancak McDaniel o kadar kötümser değil. Moody’s CEO’su, “Hazine’nin ödemelerini yapmama ihtimali çok az. 17 Ekim’de borç tavanını yükseltmese bile hazine tahvillerinin ödemeleri yapılmaya devam edecektir. Piyasaların endişelenmesini gerektiren bir durum yok” dedi. Wall Street şimdiye kadar hükümetin ‘kepenk kapatması’na karşı çok büyük tepkiler vermedi. S&P 500 endeksi hükümetin işleyemez hale geldiği günden geçen hafta cumaya kadar yüzde 0,5 yükseldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)