BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD televizyonuna konuştu!----

ABD televizyonuna konuştu!

ABD televizyonuna konuştu!
08 Eylül 2013 - 18:40 www.finansgundem.com

Olası bir saldırıdan kaygı duyduğunu söyleyen Esad, kimyasal silah kullanımıyla ilgili de konuştu...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'de yayın yapan CBS News kanalına bir röportaj verdi. Kanalın deneyimli isimlerinden Charlie Rose'a konuşan Esad, 21 Ağustos'ta Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal silah saldırısının "Kendisiyle en ufak bir ilgisi olmadığını" söyledi ancak kitle imha silahlarına erişimi olup olmadığını açıklamadı.
 CBS This Morning sunucusu Rose, "Face the Nation" programına yaptığı açıklamalarında, "Esad sorumluluğun bir kısmını kabul ediyor" dedi ve şöyle devam etti:
"Ona şu soruyu sordum: 'Hiç pişmanlık duyuyor musunuz?' O da şöyle cevap verdi: 'Elbette duyuyorum.' Ama bu pek yürekten söylenmiş bir laf gibi gelmedi. Bir ülkenin lideri olan herkesin vatandaşlarının başına gelenlerden dolayı kendini korunç hissettiğinde söyleyeceği gibi sakin bir ifadeyle söyledi."
IRAK'A ÖRNEK GÖSTERDİ
ABD Kongresi'nin Başkan Barack Obama'nın sunduğu sınırlı müdahale önerisini oylamaya hazırlandığı sırada yapılan ve tamamı Pazartesi akşamı yayınlanacak röportajda müdahale konusu da gündeme geldi. Rose'un aktardığına göre Esad ABD yönetiminin muhaliflerin değil kendisinin kimyasal silah kullanıdığı yönünde var olduğunu bildirdiği kanıtları açıklaması gerektiğini söyledi. Esad ayrıca birkaç kez ABD'nin elinde kitle imha silahları olduğu gerekçesiyle Irak'ı işgal ettiğini hatırlattı.
ABD'nin illa müdahale edeceğine dair bir beklentisi olmadığını vurgulayan Esad, "Kendisinin safında yer alanlar arasında bir tür misilleme olabileceğini" ifade etti. Ancak Rose Esad'ın söz konusu yanıtın doğası konusunda bir kelime bile konuşmadığını belirtti.
Rose, "Amerikan halkına Ortadoğu'daki savaşlara ve çatışmalara karışmanın onlar için düzel bir deneyim olmadığı ve iyi sonuçlanmadığı mesajını gönderdi" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)