BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Tayvan ordusunu gizlice eğitiyor----

ABD, Tayvan ordusunu gizlice eğitiyor

ABD, Tayvan ordusunu gizlice eğitiyor
08 Ekim 2021 - 12:03 www.finansgundem.com

Güney Çin Denizi'nde gerilim yükselirken ABD özel kuvvetlerinin Tayvan ordusu askerlerini gizlice eğittiği bildirildi. Çin ise, bu adımın Washington ile Pekin arasındaki ilişkilere 'ciddi zarar' verebileceği uyarısında bulundu.

ABD ve müttefiklerinin Güney Çin Denizi'nde hamleleri sürerken Amerikan özel kuvvetlerinin Tayvan ordusuna gizlice eğitim verdiği duyuruldu.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) ismi açıklanmayan bir yetkili, AFP'ye verdiği demeçte, yaklaşık 20 özel harekat ve konvansiyonel kuvvetlerden oluşan bir birliğin Tayvan askerlerine 1 yıldan az bir süredir eğitim verdiğini ve bazı eğitmenlerin belirli aralıklarla ülkeye girip çıktığını belirtti.

Daha önce bu iddia Wall Street Journal gazetesi tarafından duyurulmuştu. Gazete, 'Çin'in Tayvan'a karşı artan sözlü tehditleriyle' birlikte arasında en az 1 yıldır eğiitm verildiğini bildirmişti.

'Çin Dışişleri: Gereken tüm önlemleri alacağız'

WSJ'nin haberine Çin'den tepki geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, düzenlediği basın toplantısında, Washington'u Tayvan'daki durumun 'yüksek hassasiyetini' ve eylemlerinin 'ciddi zararını' gözetmesi gerektiği konusunda uyardı.

Cao, "ABD, Çin-ABD ilişkilerine ve Tayvan Boğazı'ndaki barış ve istikrara ciddi şekilde zarar vermemek için Tayvan'a silah satışını durdurmalı. Çin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak için gereken tüm önlemleri alacak" ifadelerini kullandı.

Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan Pentagon Sözcüsü John Supple, ABD'nin Tayvan ordusuna verdiği desteğin savunma ihtiyaçlarına göre ölçüldüğünü kaydetti.

Supple, "Tayvan'a olan desteğimiz ve savunma ilişkimiz, Çin Halk Cumhuriyeti'nin oluşturduğu mevcut tehdide karşı uyumlu olmayı sürdürüyor" dedi.

Geçen yılın kasım ayında da Tayvan medyası, Tayvan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atıfta bulunarak, Amerikan birliklerinin adanın deniz piyadelerini ve özel kuvvetlerini küçük tekneyle amfibi operasyonlarda eğitmek için geldiğini bildirmişti.

ABD'den Çin'e uyarı: Tayvan'a tacizi bırak

 

'Çin 2025’e kadar Tayvan Boğazı’nı kapatabilir'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)