BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD siber saldırıda çalınan 29 milyonun peşinde----

ABD siber saldırıda çalınan 29 milyonun peşinde

ABD siber saldırıda çalınan 29 milyonun peşinde
01 Eylül 2020 - 13:45 www.finansgundem.com

ABD, Kuzey Kore’yle bağlantılı siber saldırılarda çalınan 29 milyon dolara el koydu. Avusturalya ise OneCoin kripto dolandırıcılığıyla ilişkilendirilen Horse Racing Group’u soruşturuyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avusturalya sahte kripto parayla ilişkilendirilen bir kara para aklama dolandırıcılığına adı karışan at yarışçısını izliyor. Avusturalyalı kazanan Farnan’ın ortaklarından biri olan Phoenix Thoroughbreds’in Fransa’da yarışması ağustos ayının ilk günlerinde yasaklanmıştı. Davanın tanıklarından bir tanesi, Dubaili sahibi Amer Abdulaziz Salman’ın OneCoin kripto para dolandırıcılığında 161 milyon dolar çaldığını iddia etti.

Sydney Morning Herald’a göre, OneCoin dünyada gerçekleşen en büyük kripto para dolandırıcılıklarından biriydi ve tüm dünyadaki yatırımcılarından neredeyse 7,2 milyar dolar çaldı. Yatırımcılar, kripto paranın değerinin yükseleceğini ve yüksek getiri elde edeceklerini düşünerek kripto paraya yatırım yaptı.

Ancak bu kazançlar geri gelmedi ve iddiaya göre Avusturalyalı bir yatırımcı emeklilik fonundan 100,000 dolar kaybetti.

OneCoin Avukatı Mark Scott’un davasında, tanıklarından Konstantin Ignatov, iddialara göre Abdulaziz’in bu dolandırıcılık planında kilit isimlerden biri olduğunu söyledi. Sözcüleri aracılığıyla açıklama yapan Phoenix, iddiaları yalanladı.

ABD’nin Siber Kumanda birimi ordunun bir parçası ve The Washington Post’un haberine göre, Kuzey Kore’nin nükleer füze ve silah programıyla bağlantısı olan siber saldırılarda, 29 milyon dolarlık bir kara para aklama operasyonuna destek olan kripto para hesaplarına el koydu.

İddialara göre, Lazarus Group adındaki bir Kuzey Kore grubuyla bağlantılı olan 280 hesap var. Bu hesaplar daha sonra Çin’in kripto para aklama ağına dahil oluyor. Lazarus Group’un adı şimdiye kadar buna benzer çeşitli olaylara karıştı.

ABD devlet kurumları, Kuzey Koreli aktörleri çeşitli ülkelerdeki bankalara yasal olmayan erişim sağlamak ve sahte para transferleri gerçekleştirmek için kötü amaçlı yazılımlar kullanmakla suçladı.

Bu olay Mart ayında yaşanan bir başka olayın hemen ardından geldi. Mart ayında da kripto paralarla ilgili 250 milyon dolarlık bir dolandırıcılık Kuzey Kore’yle ilişkilendirilmişti. Ancak bu sefer, Siber Kumanda, siber saldırılarda kullanılan iki yeni kötü amaçlı yazılımı ortaya çıkararak desteğini gösterdi.

Air Force Kaptan Pilotu Katrina J. Cheesman, Siber Kumanda’nın “adalet bakanlığına kilit bilgileri ilettiğini ve soruşturmanın başladığını” söyledi.

Kripto para fonlarının rallisi nefes kesiyor

 

Kuzey Kore’den gelen gizemli mesaj gündem yarattı

 

Siber suçlarla mücadele için yeni birim kuruldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)