BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Senatosu, Türkiye'ye yaptırımlar öngören tasarıyı kabul etti----

ABD Senatosu, Türkiye'ye yaptırımlar öngören tasarıyı kabul etti

ABD Senatosu, Türkiye'ye yaptırımlar öngören tasarıyı kabul etti
17 Aralık 2019 - 21:43 www.finansgundem.com

ABD Senatosu, Rus doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak olan TürkAkımı projesi, S-400'ler ve F-35'lerle ilgili yaptırım öngören bir yasa tasarısını kabul etti

ABD Senatosu, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını da öngören 2020 yılı Ulusal Savunma Yetki Yasası'nı 86'ya karşı altı oyla kabul etti. Tasarı, Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının transferini yasaklarken, S-400 alımı nedeniyle de yaptırım uygulanması çağrısında bulunuyor.

Tasarının aleyhinde oy kullanan senatörler ise, "Braun, Enzi, Gillibrand, Lee, Markey, Merkley, Paul, and Wyden" olarak anons edildi.

Tasarı, Rusya'dan S-400 savunma sistemi satın alması nedeniyle Türkiye'ye üretici ortaklarından olduğu ancak projeye katılımının askıya alındığı F-35 savaş uçaklarının sevkiyatını yasaklıyor. Aynı zamanda S-400 alımı Rusya savunma sektörü ile yapılan önemli düzeyde bir alışveriş olarak tanımlanıyor ve ABD yasası gereği Türkiye'ye yaptırım uygulanması gerektiği belirtiliyor. Ancak bu tasarıda da yaptırım konusunda bir takvim öngörülmüyor.

Tasarıda Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması öngörülen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 8 Ocak'ta İstanbul'da açılışını yapacağı Türk Akımı ve Rusya'nın Kuzey Akımı 2 projesine yönelik yaptırım uygulanmasını da içeriyor. Rusya ile askeri düzeyde işbirliğini de yasaklıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta Twitter'dan paylaştığı mesajda, söz konusu tasarıda talep ettiklerini elde ettiği mesajını vererek, tasarının Senato'dan geçmesinin hemen ardından imzalayacağını belirtmişti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş18 Aralık 2019 06:59

    NATO KURULDUĞUNDAN BERİ AB VAR NATOYA ALIYORLARDA AB YE NEDEN ALMIYORLAR 40 DEREDEN SU GETIRTIYORLAR DÜŞÜN TÜRKİYE,M DÜŞÜN  60 YILDIR AB NİN KAPISINDA TABİRİ CAİZSE BEKÇİ KÖPEPİ GİBİ BEKLETİYORLAR BU BENİM KANIMA DOKUNUYOR TEK SÖYLENECEK SÖZ VAR AB YE ALMAYA NİYETİNİZ YOKSA BEN DE NATO DAN ÇIKIYORUM BU REST ÇEKSİN REİS BAKIN BAKALIM TESBİK MİSALİN NASIL HİZAYA GELECEKLER YOK MÜDTEFİK YOK STRATEJİK ORTAK ALTINDA TÜRKİYE,ME KARŞI YEMEDİKLERİ HALT  KALMADI YA ORTAK OLURSUN MÜDTEFİK  OLURSUN O KADAR.

  • AHMET VURAL17 Aralık 2019 23:02

    ACELE ETSİNLER.BİR AN ÖNCE KATİL NATO DAN DA ÇIKARSINLAR.AB BİRLİĞİNDEN DE.YENİDEN DİRİLİŞ BAŞLASIN.İKİ BİN YÜZLÜ KATİLLER,CANİLER,ZALİMLER İLE OLAN ASKERİ SİYASİ İLİŞKİLER SON BULSUN.DÜNYALIK TEK DİLEĞİM BUDUR.