BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Senatosu 1 trilyonluk altyapı tasarısını onayladı----

ABD Senatosu 1 trilyonluk altyapı tasarısını onayladı

ABD Senatosu 1 trilyonluk altyapı tasarısını onayladı
10 Ağustos 2021 - 20:45 www.finansgundem.com

ABD Senatosu, Demokrat ve Cumhuriyetçi Partili senatörün yürüttüğü kapsamlı müzakerelerin ardından 30 oya karşı 69 oyla 1 trilyon dolar tutarındaki altyapı tasarısını onayladı

ABD Senatosu, 30 oya karşı 69 oyla 1 trilyon dolar tutarındaki partiler üstü altyapı tasarısını onayladı.

Altyapı paketi, yeni harcamalar için 550 milyar dolarlık ödenekle yol, su sistemleri ve hızlı internet erişimini yaygınlaştırma planını içeriyor.

Bugün (10 Ağustos) yapılan oylama, bir grup Demokrat ve Cumhuriyetçi Partili senatörün yürüttüğü kapsamlı müzakereleri izledi.

Kamuoyu yoklamaları, ABD'nin altyapı sistemlerini yenilemeyi öngören tasarının halk arasında popüler olduğunu ortaya koyuyor.

Ancak her iki partiden de tasarıya karşı çıkanlar var. Bazı Demokrat Partililer, tasarının ABD'nin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olmadığını söylerken kimi Cumhuriyetçiler, tasarının geniş kapsamlı olmasına ve yüksek maliyetine itiraz ediyor.

Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti'nin eşit sayıda sandalyeye sahip olduğu ve Demokratlar'ın Senato'nun başkanı sayılan Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in oyuyla üstünlüğü oluşturduğu Senato'da tasarının geçirilmesi için üçte ikilik çoğunluk sağlanması bekleniyor.

Senato'da onaylanan altyapı paketi şimdi Temsilciler Meclisi'ne gönderilecek. Temsilciler Meclisi'nin paket üzerindeki görüşmelere Eylül ayında başlaması bekleniyor.

Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Partili Chuck Schumer, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Şunu söyleyeyim, çok uzun sürdü, dolambaçlı yollara girildi, ancak bu tasarının Amerika'ya birçok iyiliği dokunacak. Senato bu tasarıyı onayladığı için gurur duymalı" demişti.

Partilerüstü müzakerelerde rol alan Cumhuriyetçi Partili Ohio Senatörü Rob Portman, altyapı paketini "ülke tarihinin en büyüğü" olarak niteledi.

Senatör Portman, Pazartesi geç saatlerde paylaştığı Twitter mesajında, "On yıllar süren eylemsizlikten sonra nihayet ekonomimizin ve ülkemizin büyük ihtiyaç duyduğu emniyetli, güvenilir ve modern bir altyapı sunmayı başaracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Chuck Schumer ayrıca altyapı tasarısı oylamasından sonra Senato'nun dikkatini tüm çocuklara okul öncesi eğitim, ücretsiz meslek yüksekokulu eğitimi, hesaplı konut erişimi ve temiz enerji programlarını içeren 3 trilyon 500 milyar dolarlık ve 10 yıllık plana çevireceğini söyledi.

Geniş kapsamlı bu paket Senato'daki Demokratlar'ın desteğine sahip olsa da Cumhuriyetçiler, pakete karşı çıkıyor.

Demokrat Partililer'in bütçe uzlaşısı olarak bilinen özel bir süreçle planı ele almaya başlaması bekleniyor. Bu özel süreç, planın sadece salt çoğunlukla, Cumhuriyetçi Parti tarafından olası bir kürsü işgali engeliyle (filibuster) karşılaşmadan Senato'dan geçirilmesini öngörüyor.

Demokrat Parti, yılın ilerleyen aylarında, söz konusu programların eksiklerini tamamlamak amacıyla harcama yasasını da salt çoğunlukla geçirebilir.
3,5 trilyon dolarlık plan üzerindeki tartışmaların birkaç ay sürmesi bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)