BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD seçmeni ekonomiyi pandemiden fazla önemsedi----

ABD seçmeni ekonomiyi pandemiden fazla önemsedi

ABD seçmeni ekonomiyi pandemiden fazla önemsedi
05 Kasım 2020 - 10:29 www.finansgundem.com

ABD seçimlerinin sonuçları tamamen açıklanmamış olsa da, Trump’ın korona virüs sürecinin yönetimi sandığa yansımadı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı Donald Trump ve demokrat rakibi Joe Biden arasındaki küçük fark, demokratların kampanyasının zayıflığını gözler önüne serdi. ABD başkanlık seçimlerinin sonucu bıçak sırtında. Donald Trump anketleri şaşırttı ve seçmenin oy kararında, Trump’ın korona virüs sürecinin yönetimindeki olumsuzluklara ağırlık vermediği ortaya çıktı.

Kilit eyaletlerde sayımlar devam ederken, CNN’in anketlerinde Trump’ın istikrarlı bir şekilde, demokrat rakibi Biden’dan yüksek oy aldığı tek konu olan ekonominin seçmen için en önemli konu olduğu anlaşıldı. Ekonomiyi etnik eşitsizlik ve korona virüs izledi.

Seçmenin başkana verdiği onay oranı, korona virüse yakalanıp hastaneye yatırılmasının ardından, Ekim ayının başlarında düşüş göstermişti. Bununla birlikte anketler birçok seçmenin, Trump’ın kendi hastalığını dahi yönetme biçimini eleştirdiğini ortaya koymuştu.

Ancak başa baş giden seçimler, eleştirmenler tarafından Beyaz Saray’ın korona virüs yönetiminin neden olduğu iddia edilen yüksek vefat sayılarına rağmen, demokratların kampanyasının zayıf kaldığını gösterdi.

ABD seçimleri, Başkan Trump’ın yönetiminde geçen, dünyanın en büyük ekonomisi için dört yıllık karmaşa döneminin ardından gerçekleşti. Trump’ın yönetiminde 1,7 trilyon dolarlık vergi kesintisi yapıldı, dünyanın büyük bir bölümüyle ticaret savaşları başladı ve ardından milyonlarca ABD’linin işsiz kalmasıyla sonuçlanan pandemi süreci yaşandı.

Eylül 2020’de istihdam konusunda en iyi olan eyaletler, genellikle Trump’ın siyasetine destek verenlerin yaşadığı bölgeler oldu. Bu eyaletlerde Trump, 2016 seçimlerinde, %12,6 destek görmüştü.

Piyasalar

Değer yatırımının düşüşünün büyüklüğü ve derinliği, piyasaların zarar aldığı tek alanın bu olmadığı gerçeğini gizliyor. Financial Times’ın Küresel Finans Uzmanı Robin Wigglesworth, “sistematik yatırımın üzerinde güneşin battığını söyleyen kişi, cesur bir insandır. Tüm para yönetimi sektörünün, çeşitli seviyelerde, bugünlerde sistematik araştırmalar tarafından yönlendirildiği söylenebilir” dedi.

Yasa dışı altın madencileri Amazon’a, ‘hızlı zengin ol’ kültürüyle birlikte akın ediyor. Beraberlerinde makinalar ve finansal bilgi getiriyor. Değerli metalin fiyatı korona virüs krizinde yükseldiği için, Amazonlardaki üretim de arttı. Bununla beraber ormanlar zarar görüyor. Bu altının büyük bir bölümü, genellikle İngiltere, ABD ve Kanada gibi batı ülkelerine ihraç ediliyor.

ABD başkanlık seçimlerinin Joe Biden’ın açık ve tartışmasız zaferiyle sonuçlanma ihtimalinin son bulması hükümet tahvillerinde ve büyük ABD teknoloji şirketlerinin hisselerinde yükselişe neden oldu. Zira yatırımcılar “mavi dalga” olarak adlandırılan kapsamlı demokrat zaferi beklentisiyle yaptıkları alımları kesti.

S&P 500 teknoloji hisselerindeki yükselişle birlikte %2,9 arttı. Ancak mavi dalga senaryosunda tırmanışa geçmesi beklenen ekonomiye hassas hisseler geride kaldı.

Biden delege sayısını 264'e yükseltti, farkı artırdı

 

Altın, ABD seçimi sonuçları ile yatay seyrediyor

 

Trump ve Biden'dan peş peşe açıklamalar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)