BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD seçimlerinde 'sağlık'lı rekabet----

ABD seçimlerinde 'sağlık'lı rekabet

ABD seçimlerinde 'sağlık'lı rekabet
16 Eylül 2016 - 05:55 www.finansgundem.com

11 Eylül törenleri sırasında fenalaşan ve zatürre teşhisi konulan başkan adayı Clinton, "Gayet sağlıklıyım" açıklaması yaparken Cumhuriyetçi aday Trump da Mehmet Öz'ün programında "Kendimi 30 yaşında hissediyorum" dedi

ABD başkanlık seçimlerinde gündem, adayların sağlık durumu. Amerikan kamuoyu, zatürree teşhisi konulan ve kampanyasına ara veren 68 yaşındaki Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton’ın da 70 yaşındaki Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın da sağlıkları konusunda şeffaf olmalarını istiyor. İki aday hala başkan adaylarından beklenen ayrıntılı sağlık raporunu açıklamadı.

‘HILLARY CLINTON GÖREV YAPMAYA ELVERİŞLİ’

Tartışmayı başlatan olay, 2012’de ciddi bir beyin sarsıntısı geçiren Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton’ın, geçen pazar 11 Eylül saldırılarının kurbanlarını anma töreni sırasında fenalaşması oldu. Doktorların Clinton’a zatürre teşhisi konulduğunu açıklamasına rağmen, başkan adayının daha ciddi bir sağlık sorunu olduğu iddia edildi.

“Sağlığı konusunda şeffaf olmadığı” yönündeki eleştirilerin de artmasının ardından Clinton’ın doktoru Lisa Bardack, önceki gün 2 sayfalık sağlık raporu yayınlayarak antibiyotik tedavisi gören başkan adayının “ABD Başkanı olarak görev yapmaya elverişli olduğunu” açıkladı. Raporda Clinton’ın tüm değerlerinin normal olduğu, bunun yanında zihinsel sağlığının da fevkalade durumda olduğu belirtildi. Clinton da dün yaptığı açıklamada “iyi olduğunu, birkaç gün içinde seçim kampanyasına döneceğini” söyledi.

TRUMP PROGRAMA ÇIKTI

Clinton’ın sağlık durumunun başkanlığa elverişli olmadığını ileri süren rakibi Trump ise Türk asıllı doktor Mehmet Öz’ün, Amerikan Fox kanalının gündüz kuşağında dün yayınlanan “Dr. Oz Show” adlı programına konuk oldu. Doktor Öz, programda “Neden doktor raporunuzu kamuoyuyla paylaşmıyorsunuz” diye sorunca Trump, önce “Gerçekten hiçbir sağlık problemim yok. Buradayım. Paylaşmalı mıyım. Önemsemiyorum bunu” dedi, daha sonra ise Öz’e geçen hafta yaptırdığı iki sayfalık test sonuçlarını verdi. Raporu inceleyen Mehmet Öz’ün “Eğer seçilirseniz, Oval Ofis’e giren en yaşlı kişi olacaksınız. Kendinizi başkanlık için dayanıklı hissediyor musunuz?” sorusuna eski başkan Ronald Reagan’ı örnek vererek cevap veren Trump, “Ronald Reagan ile tam da aynı yaşlardayım ve Hillary benden bir yaş daha genç. Yaşam biçimime bakarak ifade ediyorum ki şu an kendimi, 30 yaşımdaki kadar iyi hissediyorum” dedi. Trump bununla birlikte Hillary’nin en kısa zamanda iyileşmesini umduğunu da söyledi.

‘KENDİSİNİ ÖLDÜRENE KADAR ÇALIŞACAK’

Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilen özel e-postalarında her iki adayı da kıyasıya eleştirdiği ortaya çıktı. Powell, Trump’tan “ulusal bir yüz karası” olarak bahsediyor ve Cumhuriyetçi başkan adayının, Barack Obama’nın ABD vatandaşlığının şüpheli olduğunu iddia etmesini “ırkçı” olarak nitelendiriyor. Başka bir e-postada ise Powell, Demokrat Parti’nin ünlü bağışçısı Jeffrey Leeds ile 2015 yılında Clinton’un sağlık durumunu konuşuyor. Leeds, Clinton’un merdivenleri bile zor çıktığını söylerken Powell ise “İyi görünmüyor. Ölene kadar çalışacak herhalde” diyor. Başka bir e-postada Powell, Clinton için bu kez “açgözlü, dizginlenemez bir hırsa sahip, ve kocası hâlâ evde metresleriyle” ifadelerini kullanıyor. Leeds, Clinton’un 2008’deki seçim yenilgisi yüzünden hâlâ Obama’dan nefret ettiğini ve ondan özel sohbetlerinde hep “O adam” diye bahsettiğini de belirtti. Powell ayrıca 2012’deki Bingazi saldırısının Clinton’un suçu olduğunu ancak cadı avına da gerek olmadığını söylüyor. Amerikan NBC kanalına konuşan Powell söz konusu e-postaların kendisine ait olduğunu doğruladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)