BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD seçimlerinde anket endişesi----

ABD seçimlerinde anket endişesi

ABD seçimlerinde anket endişesi
30 Ekim 2020 - 12:42 www.finansgundem.com

ABD'de seçimlere günler kala anketlere göre Biden, Trump’ın 12 puan önünde fakat kritik eyaletlerde aradaki fark azalıyor.

ABD’de Başkanlık seçimlerinde Joe Biden, rakibi Donald Trump’ın önünde gösterilse de, Demokrat Parti 2016’dakine benzer bir tablo yaşamak istemiyor.

2016 seçimlerinde ülke genelinde 3.5 puan önde görünen Demokratlar eyaletlerde yeterli delege kazanamayınca seçimleri kaybetmişlerdi. Amerikan seçim sistemine göre daha fazla delege kazanan seçimin galibi oluyor.

Sözcü'den Tayfun Hopalı'nın haberine göre, ‘Florida'yı alan seçimi kazanır’ sözüne inanan Biden ve Trump son günlerde bu eyalette faaliyetlerini artırdı. 29 delege sayısına sahip Florida bu açıdan çok önemli. Biden 2016 seçimlerinde önde çıkan Trump'ı kritik eyaletlerde geçerek yeniden bir seçim kaybetmek istemiyor. Kritik olarak adlandırılan diğer üç eyalet ise Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin olarak öne çıkıyor. Önceki seçimlerde Trump büyük bir sürpriz yaparak bu eyaletlerde az farkla önde çıkmıştı. Demokratlar, Biden'ın anketlerde önde görünmesine rağmen 4 yıl önceki hezimeti yaşamamak için bu rakamlara bel bağlamadan seçimlere kadar işi sağlam tutmaya çalışıyor.

Biden, Karabağ’ı seçim malzemesi yaptı, iftira attı

 

2 trilyonluk paket seçim sonrasına kaldı

 

ABD'de seçim harcamaları 10,8 milyar doları bulabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)