BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, resmi olarak Paris İklim Anlaşması'na döndü----

ABD, resmi olarak Paris İklim Anlaşması'na döndü

ABD, resmi olarak Paris İklim Anlaşması'na döndü
19 Şubat 2021 - 16:47 www.finansgundem.com

Amerika, eski Başkan Donald Trump’ın geri çekildiği Paris İklim Anlaşması’na yeniden resmi olarak dahil oldu.

ABD’nin anlaşmaya yeniden dahil olması, Biden’ın göreve başladığı ilk gün imzaladığı kararnameler arasındaydı. Bu adımın imzadan 30 gün sonra bugün resmiyet kazanması dünyada çok sayıda uzman ve lider tarafından memnuniyetle karşılandı.

2015 yılında yaklaşık 200 ülkenin imzaladığı Paris İklim Anlaşması’ndan çıkan ilk ve tek ülke Amerika olmuştu. Trump, anlaşma çerçevesinde öngörülen iklim kriziyle mücadele planlarının fazla maliyetli olacağını gerekçe göstererek ülkesini anlaşmadan çıkarmıştı.

Başkan Biden yönetiminin iklim elçisi John Kerry’nin bugün ülkesinin anlaşmaya yeniden dahil edilişiyle ilgili internet üzerinden çeşitli konferanslara katılması ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile BM iklim elçisi Michael Bloomberg’in yanı sıra İngiltere ve İtalya büyükelçileriyle de görüşmesi bekleniyor.

Başkan Biden, 2050 yılı itibariyle Amerika’nın gaz salınımını sıfıra indirmeyi sağlayacak bir yol çizme sözünü vermişti. Bu plan, bilim dünyasında da olumlu bir şekilde karşılandı.

Kerry ve Biden’ın iklim danışmanı Gina McCarthy, ülkede fosil yakıt kullanımından temiz enerjiye geçişi hızlandırabilmenin yollarını arıyor. Bununla ilgili alınacak nihai karar, Biden’ın 22 Nisan’da ev sahipliği yapacağı küresel iklim zirvesi öncesinde açıklanması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler bünyesinde düzenlenecek iklim konferansının ise bu yıl Kasım ayında İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenecek.

Ülkesini yeniden Paris İklim Anlaşması’na dahil eden Biden iklim ve çevreyle ilgili konularda bir dizi başka kararname daha imzaladı ve hükümetin bu alanda adımlarını hızlandırabilmek için federal kurumları harekete geçirdi.

Diğer taraftan, Amerika’daki fosil yakıt firmalarından hükümetin adımları karşısında tepki gelmesi beklenirken, uzmanlar planlanan hedeflerin önüne siyasi engeller çıkacağından endişeli.

ABD, Paris İklim Anlaşması’ndan resmen ayrıldı

 

ABD'den tarihi İran adımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)