BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD resmen duyurdu: Korona aşısı her yıl zorunlu!----

ABD resmen duyurdu: Korona aşısı her yıl zorunlu!

ABD resmen duyurdu: Korona aşısı her yıl zorunlu!
07 Eylül 2022 - 11:20 www.finansgundem.com

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada koronavirüs aşısının her yıl düzenli olarak yaptırılması gerekeceğini duyurdu.


Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) sağlık kurumları, korona virüs pandemisi ile ilgili mevcut durumu altüst edecek yeni bir varyantın ortaya çıkmaması durumunda, grip aşısı uygulamasına benzer bir şekilde, yıllık hatırlatma aşısı tavsiyesinde bulunmaya hazırlanıyor.

Beyaz Saray, insanların tıpkı grip aşıları gibi her yıl Kovid-19 destek dozu aşısı yaptırması gerekebileceğini açıkladı. Beyaz Saray, Kovid-19 ile Mücadele Birimi yetkilileri bugün salgının ilerleyişi konusunda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) Direktörü Anthony Fauci, risk gruplarının ise daha sık aralıklarla aşı olmasının gerekebileceğini vurguladı.

Deutsche welle'deki habere göre; ABD Başkanı Joe Biden'ın en üst düzey korona danışmanı Dr. Anthony Fauci, Salı günü yaptığı açıklamada, "Yıllık grip aşılarında olduğu gibi, dolaşımdaki varyantlara uygun, düzenli aralıklarla aşı uygulamasına doğru gidiyoruz" ifadesini kullandı.

FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi), BioNTech/Pfizer ve Moderna şirketleri tarafından, Omikron varyantının alt varyantları BA.4 ve BA.5'e karşı geliştirilen aşılara geçen hafta kullanım izni vermişti.

AMAÇ KIŞ AYLARINDA ORTAYA ÇIKMASI MUHTEMEL YENİ BİR DALGANIN ÖNÜNÜ KESMEK

FDA'nın izninin ardından söz konusu aşıların ülke çapında dağıtımına başlandığı ve hatırlatma aşılarının yapılmasına bu hafta içinde başlanacağı bildirildi. ABD'li yetkililer bu sayede, kış aylarında ortaya çıkması muhtemel yeni bir korona dalgasının önüne geçmek istiyor.

Gerek BioNTech/Pfizer, gerekse Moderna tarafından geliştirilen aşıların, hem 2020 yılının başında ortaya çıkan ilk virüse hem de şu an dünya çapında etkili olan BA.4 ve BA.5 alt varyantlara karşı koruyuculuk sağladığı ifade ediliyor. Söz konusu alt varyantlar geçtiğimiz aylarda, başta Avrupa ve ABD olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde yeni bir korona dalgasına neden olmuştu.

İğnesiz korona aşısına onay çıktı

 

Omikron'da yeni uyarı: İyileşip tekrar hastalanıyorlar!

 

Omikron belirtileri değişti: Her 100 kişiden 53'ünde çıkıyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)