BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD resesyona gireli aylar olmuş ----

ABD resesyona gireli aylar olmuş

ABD resesyona gireli aylar olmuş
09 Haziran 2020 - 10:59 www.finansgundem.com

Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu, ABD ekonomisinin Şubat ayında resesyona girdiğini açıkladı

ABD Şubat ayında resmi olarak resesyona girerek 1854'e kadar giden verilere göre 128 aylık rekor büyüme dönemini sona erdirdi.

Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu'nun (NBER) Pazartesi günkü verileri ekonomistleri şaşırtmadı. Ancak grup genellikle resesyonların başladığını açıklamak için genellikle sürmesini bekliyor. NBER'in açıklamasında bu kez, korona virüsün neden olduğu daralmanın, önceki küçülmelere kıyasla daha kısa ve öz olsa da, şiddeti ve uzunluğunun geçmiş uygulamadan ayrışmayı beraberinde getirdiği belirtildi.

Yatırımcılar resesyonun kısa ve öz olduğu sonucuna göre pozisyon alıyorlar. Dow Jones Endeksi Pazartesi günü yüzde 1.7 (461 puan) yükselerek Şubat zirvesinin sadece yüzde 6.7 altında bulunuyor.

Resesyonun muhtemel uzunluğu ekonomistler ve politika yapıcılar arasında tartışma konusu ve büyük bir ihtimalle ek ekonomik teşvik ihtiyacı konusundaki tartışmaları etkilemeyi sürdürecek. Kongre acil durum harcamaları ve vergi indirimleriyle ekonomiyi desteklemek için şimdiden 3.3 trilyon dolar sağlamış durumda.

Aralarında ABD Başkanı'nın Ulusal Ekonomi Konseyi direktörü Larry Kudlow'un da bulunduğu bazı politika yapıcılar tüketici ve işletme harcamalarının sosyal mesafe önlemlerinin kaldırılmasıyla birlikte hızlı bir sıçrama yapacağını tahmin ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell gibi diğerleriyse uzun süreli ekonomik hasar konusuna endişe ediyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)