BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD piyasaları altüst eden Archegos için harekete geçti----

ABD piyasaları altüst eden Archegos için harekete geçti

ABD piyasaları altüst eden Archegos için harekete geçti
08 Nisan 2021 - 15:42 www.finansgundem.com

Archegos ile bağlantılı üç büyük bankaya mektup gönderen Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Demokrat Senatör Sherrod Brown, piyasaları altüst eden fon ile ilişkilerinin ayrıntılarını sordu.

Goldman Sachs, Nomura ve Credit Suisse’e gönderilen mektupta, bankaların Archegos ile olan ilişkilerinin detayları soruluyor.

Bloomberght'teki habere göre; Mektup, ABD Kongresi’nin olaya karşı ilk tepkisi olarak görülürken, olası bir soruşturmanın da olabileceğine işaret ediyor. Brown geçen hafta düzenleyici kurumlara “Archegos’u daha yakından inceleme” çağrısında bulunmuştu.

Komite’nin dünyanın en büyük bankaları üzerinde yetkisi bulunurken, ABD sermaye piyasaları düzenleyicisi SEC ile de bağlantısı bulunuyor. SEC, geçtiğimiz günlerde Bill Hwang ve gerçekleştirdiği işlemlere karşı bir ön soruşturma başlattığını duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Nomura, Credit Suisse ve Goldman Sachs gibi bankalar fona aracılık yaparken, ortaya çıkan zayiat sonrasında ABD sermaye piyasaları düzenleyicisi SEC, Bill Hwang ve kaldıraçlı işlemleri hakkında bir ön soruşturma başlatmıştı.

Credit Suisse, Archegos Capital Management’ın batmasından sonra yönetici kademesindeki birkaç isimle yollarını ayırırken 4,7 milyar dolarlık zarar yazdığını açıkladı.

Nomura ise yayımladığı açıklamada, ABD’li müşterisinden talep edilen miktarın 2 milyar dolar civarında olduğunu açıklamıştı.

SEC’in büyük piyasa hareketleri sonrasında soruşturma başlatması rutin bir süreç olarak görülürken soruşturmanın herhangi bir hata veya suç bulamama ihtimali de var.

Geçen haftalarda belirli pozisyonlarda yaşanan kayıplar yüzünden daha fazla karşılık yatırması talep edilen Bill Hwang, en sonunda ödeyemeyeceği teminat tamamlama çağrılarıyla karşı karşıya kalmıştı. Böylece Goldman Sachs blok satışlar ile Hwang’ın pozisyonlarını kapattı ve ViacomCBS, Baidu ve Tencent Music gibi şirketlerin hisselerinde sert düşüş yaşandı.

Hwang, daha önce 2021 yılında SEC tarafından açılan soruşturma sonucunda 60 milyon dolar ceza ödemişti. Şirket Çinli bankalar ile ilgili yasa dışı tüyolar üzerinden işlem gerçekleştirdiği için SEC ve ABD’li savcılar tarafından suçlu bulunmuştu.

Archegos fırtınasının ortasında dümene geçti

 

Archegos skandalında soruşturmalar büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)