BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrol şirketlerinin aşırı karlarına ilave vergi geliyor----

Petrol şirketlerinin aşırı karlarına ilave vergi geliyor

Petrol şirketlerinin aşırı karlarına ilave vergi geliyor
15 Haziran 2022 - 08:01 www.finansgundem.com

ABD Senatosu Finans Komitesi başkanı, petrol şirketlerinin aşırı karlarının vergilendirilmesini teklif edecek

ABD Senatosu Finans Komitesi başkanı Ron Wyden'in aşırı olduğu düşünülen petrol şirketi kârlarına %21 ek vergi koyan bir yasa tasarısı planladığı bildirildi.

Senatörün bir yardımcısı Reuters'e verdiği demeçte, tasarının, yıllık geliri 1 milyar dolardan fazla olan petrol ve gaz şirketlerinin fazla karlarına %21 ek vergi öngördüğünü söyledi. %21 vergi, ödenmesi gereken herhangi bir düzenli gelir vergisine ek olacak. Yardımcıya göre, %10'un üzerindeki karlar yasa tasarısına göre aşırı kabul edilecek.

Yardımcı, önerilen diğer beklenmedik kâr vergilerinden farklı olarak, Wyden'ın tasarısının vergiyi petrol fiyatlarına değil kar marjlarına göre uygulayacağını söyledi.

Wyden, "Amerikalılar benzin depolarını doldurmak için daha fazla öderken, Büyük petrol şirketleri rekor karlar elde ediyor, CEO'larını ve varlıklı hissedarlarını devasa hisse geri alımlarıyla ödüllendiriyor ve vergi kanunlarında özel boşluklar kullanarak neredeyse hiç vergi ödemesi yapmıyorlar" dedi.

ABD'nin en büyük petrol lobisi kuruluşu olan American Petroleum Institute ise, "Politika yapıcılar, enerji arzını artırmaya ve Amerikalılar için maliyetleri düşürmeye odaklanmalı. Sektörümüze yeni vergiler koymak, tam tersini yapacak ve en çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda yatırımları caydıracaktır " şeklinde bir açıklama yaptı.

Fenomenlere vergi istisnası: Ayrıntılar belli oldu!

 

Rusya, buğday ihracatına uygulanan vergiyi yükseltiyor

 

Yeni Zelanda'da koyun ve sığırların gaz çıkarmasına vergi uygulaması

 

Arjantin'den "olağanüstü kâr vergisi" önerisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)