BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD petrol şirketlerine Ruslar mı saldırdı?----

ABD petrol şirketlerine Ruslar mı saldırdı?

ABD petrol şirketlerine Ruslar mı saldırdı?
11 Mayıs 2021 - 10:51 www.finansgundem.com

ABD'de büyük paniğe sebep olan hacker saldırısı, enerji dünyasının yeni gündem konusu oldu. Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Rusya’nın, ABD petrol şirketine yönelik siber saldırı ile ilgisi olmadığını açıkladı.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, Amerikan petrol şirketi Colonial Pipeline’a düzenlenen hacker saldırısında Rusya’nın parmağı olduğu yorumlarına yanıt verdi.

Yakın zamanda petrol fiyatlarının artmasına neden olan saldırı hakkında konuşan Peskov, Rusya’nın Amerikan petrol boru hattı şirketi Colonial Pipeline’a yapılan hacker saldırısı ile hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

BIDEN RUSYA'YI HEDEF ALMIŞTI

Daha önce ABD Başkanı Joe Biden, kötü amaçlı yazılım programları kullanarak siber saldırı düzenleyenlerin Rusya ile bağlantılı olduğunu düşündüğünü belirtmişti.

Bu açıklamaya rağmen şu ana kadar Amerikan istihbarat servisleri tarafından siber saldırılarda Rusya’nın parmağı olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını da eklemişti.

Rusya’nın siber tehditler konusunda ABD ile işbirliği yapmaya hazır olup olmadığı sorusunu cevaplayan Peskov, “Biz teklif ettik. Fakat Amerika siber suçlarla mücadelede işbirliği yapmayı reddediyor.” ifadelerini kullandı.

7 Mayıs’ta Amerikan petrol boru hattı şirketi Colonial Pipeline’ın IT sistemlerine siber saldırı düzenlenmişti.Tüm sistemleri kilitlenen şirket, şirket tüm operasyonlarını geçici olarak askıya almıştı. ABD basını, saldırının Rusya ile bağlantılı olabilecek DarkSide isimli hacker grubu tarafından gerçekleştirildiğini yazdı.

ABD Başkanı’nın Ulusal Güvenlikten Sorumlu yardımcısı Ann Neuberger, ABD istihbarat servislerinin siber saldırıyı devletlerin değil suçluların eylemleri olarak algıladığını söyledi.

Petrol fiyatlarında siber saldırı etkisi

 

Siber saldırı ABD doğu yakasını felç etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)