BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ordusu niye hazırlanıyor----

ABD ordusu niye hazırlanıyor

ABD ordusu niye hazırlanıyor
10 Temmuz 2020 - 14:19 www.finansgundem.com

ABD ordusu, 2040 yılının muharebe teknolojilerine yatırım yapmaya devam ediyor

ABD ordusunun, kendisini 2040’lı yıllarda çıkması beklenen bir savaşa hazırladığı öne sürüldü. Bu kapsamda karada ve havada hareket eden robotları kontrol eden tanklar, yapay zeka temelli keşif ve hedefleme çalışmaları, saniyenin binde biri hızda gerçekleştirilecek saldırılar, karadan ve havadan ateşlenebilen lazerler ve şekil değiştirebilen otonom drone’lar üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

ABD’nin Virjinya eyaletindeki Fort Eustis üssündeki özel bir grup uzman, birkaç on yıl sonrası için “Gelecek Konsepti” çerçevesinde silahlar, teknolojiler ve harp kabiliyetleri konularında çalışıyor.

ABD ORDUSUNUN GELECEĞİNİ İŞLEYEN EKİP: ATEŞLEME TAKIMI
ABD ordusunun “geleceğini işleyen” Gelecek Komutanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ve kendilerine “Ateşleme Takımı” diyen Savaş Kabiliyetlerini Geliştirme Komutanlığı, yalnızca yeni silahlar geliştirmekle değil, bu silahların yeni savaş konseptleriyle aynı noktada buluşturulmasıyla da görevli bulunuyor.

“BUGÜN ‘KEŞKE’ DEYİP DOĞRU YERE YATIRIM YAPIYORUZ, 15 SENE GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR”
ABD Ordusu Gelecek Komutanlığı Başkanı General John Murray, bilim insanlarının yanı sıra silah teknolojileri uzmanları ve savaş stratejileri geliştirme ekiplerinden oluşan Ateşleme Takımı’nın faaliyetleriyle ilgili olarak şunları kaydetti:

“Önce geleceğin konseptini hazırlıyoruz, sonra ‘Keşke’ diyoruz. Belki o konsepti bugün gerçekleştiremiyoruz, ama bugün doğru noktalara yatırım yaparsak 15 sene sonra ‘keşke’miz gerçeğe dönüşebiliyor.”

“ODAĞIMIZDA 2040’LI YILLAR BULUNUYOR”
2040’lı yılların odak noktaları olduğunun altını çizen General Murray, “Teknoloji, ekonomi, küreselleşme ve demografik yapıların çok belirleyici olduğunu düşünüyorum. 2040’lı yıllar odak noktamızda bulunuyor. Bu çerçevede kavram dünyamızı sınırlandırmamaya çalışıyoruz. Eğer geleceği doğru kavrarsanız, o günler geldiğinde ihtiyaç duyacağınız konseptleri ve materyalleri doğru tespit edebilirsiniz.” diye konuştu.
(Akşam)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)