BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD: "Nükleer müzakerelerde zaman daralıyor"----

ABD: "Nükleer müzakerelerde zaman daralıyor"

ABD: Nükleer müzakerelerde zaman daralıyor
04 Şubat 2022 - 10:14 www.finansgundem.com

ABD İran özel temsilcisi Malley, Viyana’ya gidiyor

ABD yönetimi, İran’ın nükleer programını geliştirmesinin ve uranyum zenginleştirme sürecini hızlandırmasının sorumluluğunu 2017’de anlaşmadan çekilen Donald Trump yönetimine yükledi.  

 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price: "Trump yönetimi İran’la yapılan Kapsamlı Ortak Eylem Planı’ndan çekilmeseydi, İran’ın kalıcı olarak nükleer silah elde etmesi engellenebilirdi" dedi.  

Dışişleri bakanlığında düzenlenen basın toplantısının ardından soruları yanıtlayan Price: "Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nda, İran’ın uranyum zenginleştirme kuralını ihlal etmesi durumunda bir yıl içinde nükleer silah geliştirebileceği öngörülüyor. Ancak şu anda böylesi bir girişim söz konusu değil. Trump yönetimi anlaşmadan çekildiği için bu süre daha da kısalmış olabilir" diye konuştu.  

Demokrat Senatör Bob Menendez önceki gün yaptığı açıklamada, Tahran yönetiminin nükleer silah edinmek istemesi durumunda, bunu 3 veya 4 hafta içinde geliştirebilecek potansiyele sahip olduğunu iddia etmişti.  

Viyana’daki görüşmelerin hızlı ilerlemesi gerektiğine vurgu yapan Price: "Viyana’da zaman daralıyor, İran nükleer programını belirli bir seviyeye getirirse anlaşmanın bir manası kalmayacaktır. Ulusal güvenliğimizin ve müttefiklerimizin çıkarına olan şey; Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın tamamıyla yeniden canlandırılmasıdır. Trump yönetimi çekildiği için İran sorumluluklarını yerine getirme yükümlülüğü hissetmiyordu" ifadelerini kullandı.  

 Dışişleri Bakanlığı'ndan resmi bir kaynak, ABD'nin İran özel temsilcisi Robert Malley'in  4+1 grubu yetkilileriyle, İran’la yapılan müzakereleri görüşmek üzere bugün Viyana’ya gideceğini söyledi. Şarku’l Avsat’a konuşan kaynak, Malley’in ileteceği ABD taslağının değişmediğini belirterek: "İran, 2015 anlaşmasındaki yükümlülüklerinin tamamına uyacağı noktasında güven verici adımlar atmalıdır böylelikle anlaşma yeniden canlandırılabilir’’ dedi.  

 ABD’nin İran özel temsilcisi Robert Malley’in önümüzdeki çarşamba günü, Senato Dış İlişkiler Komitesi'ne müzakerelerle ilgili bir sunum yapması bekleniyor. ABD’nin nükleer müzakere heyetindeki bazı isimlerin istifa etmesi, heyet içinde görüş ayrılıkları olduğunu göstermişti. 

İran nükleer müzakereler devam ederken uzaya roket fırlattı

 

ABD Dışişleri: İran ile nükleer anlaşma için birkaç haftalık süre kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)