BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Nisan ayı enflasyonunun 10 yılın zirvesine çıkması bekleniyor----

ABD Nisan ayı enflasyonunun 10 yılın zirvesine çıkması bekleniyor

ABD Nisan ayı enflasyonunun 10 yılın zirvesine çıkması bekleniyor
12 Mayıs 2021 - 12:32 www.finansgundem.com

Fed’in atacağı faiz adımlarına etkisi nedeniyle ABD enflasyon oranları yakından takip ediliyor Bugün açıklanacak nisan ayı enflasyon oranının 10 yılın zirvesine çıkması bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Nisan ayı tüketici enflasyon verilerinin, yaklaşık on yıldaki en yüksek oranı göstermesi bekleniyor.

Manşet tüketici fiyat endeksinde Nisan ayında beklenen % 3,6 sıçrama, Eylül 2011′den bu yana en büyük artış olacak. Verilerin Çarşamba günü saat 8: 30′da açıklandığı TÜFE’nin aylık bazda% 0,2 artması bekleniyor. Bu, Mart ayındaki % 0,6 artış veya yıldan yıla % 2,6′lık kazanımla kıyaslanacak.

Gıda ve enerjiyi hariç tutan çekirdek bazda, TÜFE’nin yıldan yıla % 0,3 veya % 2,3 artması bekleniyor.

Enflasyon korkusuyla halihazırda ürkmüş bir pazar için, TÜFE, özellikle aydan aya rakamlarda beklenenden daha büyük bir artış gösterirse daha fazla önem kazanabilir.

Moody’s Analytics’in baş ekonomisti Mark Zandi, “Piyasada ani bir tepki olabilir” dedi. Ancak Fed’in adım adım daha yüksek bir rakam alacağını ve ani yükselişin geçici olması gerektiğini söyledi ve ekledi: “Bakacağım şeyler kira artışı ve sağlık hizmetleri maliyetleri. Kiraların artmaya başlamasını bekliyorum. Sağlık hizmetleri muhtemelen düşük kalacaktır.”

Zandi, büyük bir artış görmeyi beklediği bir alanın kullanılmış arabalar olduğunu ve fiyatların bir önceki yıla göre % 70 arttığını sözlerine ekledi.

Ekonomistler, pandemi ve ekonomik durgunluk nedeniyle fiyatların zayıf olduğu geçen yılki baz etkilerini açıklamak için Nisan verilerinin yıldan yıla büyük bir artış göstermesini bekliyorlardı.

Fed, enflasyondaki yükselişin geçici olacağını savundu.

NatWest Markets’ın baş ABD ekonomisti Kevin Cummins, Haziran ayında düşüşe geçmeden önce yıllık enflasyonun Mayıs ayında % 3,9 ile zirveye çıkmasını beklediğini söyledi.

Nisan için % 3.6′lık bir sıçrama bekliyor. Cummins, “Bence bir risk varsa, bu muhtemelen çekirdeğin üst tarafında. Temel etkilerin Mart ayında gördüğümüzden daha yaygın olduğunu göreceğiz” dedi.

TÜFE raporu, enflasyonla ilgili piyasa beklentilerinin artmasıyla birlikte geliyor. Bleakley Advisory Group’tan Peter Boockvar’a göre, piyasa beklentileri önümüzdeki beş yıldaki enflasyonun ortalama % 2,71 olacağı yönünde.

Bleakley’deki baş yatırım sorumlusu Boockvar, “Riskin geçici olmadığına inanan biri olarak, bu enflasyon istatistiklerinde riskler artık artıyor” dedi.

Enflasyon beklentisi zirvede

 

ABD'de Hazine kağıdı getirileri enflasyon endişeleri ile yükseldi

 

Enflasyon ve emtia endişesine rağmen borsalar yükseliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)