BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD lüks malların Rusya ve Belarus'a ihracatını kısıtladı----

ABD lüks malların Rusya ve Belarus'a ihracatını kısıtladı

ABD lüks malların Rusya ve Belarus'a ihracatını kısıtladı
11 Mart 2022 - 22:56 www.finansgundem.com

ABD Ticaret Bakanlığı, lüks malların Rusya ve Belarus'a ihracatına kısıtlama getirildiğini duyurdu

ABD Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, lüks malların bu Rusya ve Belarus'a ihracatının kısıtlanmasına ilişkin kararın, Rusya'nın Ukrayna'ya devam eden saldırısına bir yanıt olduğu belirtildi.

Açıklamada, lüks malların Rusya ve Belarus'taki tüm son kullanıcılar ile dünya çapında bu iki ülkenin oligarklarına ihracatına kısıtlama getirildiği aktarıldı.

"Rusya giderek izole ediliyor"

Kısıtlamanın ABD menşeli belirli alkollü içecekleri, tütün ürünlerini, giyim eşyalarını, mücevherleri, araçları ve antika eşyaları içerdiği bildirilen açıklamada, kısıtlamanın bugün itibarıyla yürürlüğe gireceği kaydedildi.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, konuya ilişkin açıklamasında, bugünkü kararın Rusya'nın giderek daha fazla izole edildiğini hatırlattığını belirtti.

Raimondo, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve onu finanse eden oligarklar, Putin'in yolsuzluğundan ve Rus halkının sömürülmesinden zengin oldu. Putin ve yandaşlarının, Doğu Avrupa'da muazzam acılar çekilirken zenginlik içinde yaşamaya devam etmelerine izin vermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Lüks mal kısıtlamalarındaki ürünlerin ihracat değeri yıllık 550 milyon dolar

ABD yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı yeni ekonomik yaptırımlar açıklamıştı.

Rusya'nın ticarette "en çok kayırılan ülke" statüsünden çıkarılacağını duyuran ABD, ülkenin IMF ve Dünya Bankası gibi önde gelen çok taraflı finans kuruluşlarından finansman almasının da engelleneceğini açıklamıştı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Rusya'ya lüks mal ihracatının yasaklanacağı belirtilerek, lüks mal kısıtlamaları kapsamındaki ürünlerin ABD için ihracat değerinin yılda yaklaşık 550 milyon dolar olduğu aktarılmıştı.

Ayrıca açıklamada, deniz ürünleri, alkollü içkiler ve endüstriyel olmayan elmaslar dahil Rusya ekonomisinin çeşitli imza sektörlerinden mal ithalatını da yasaklayacağı, bunun Rusya'yı 1 milyar dolardan fazla ihracat gelirinden mahrum bırakacağı kaydedilmişti.

Kanada 32 Rus firmasıyla ticareti yasakladı

 

AB'den Rusya'ya dördüncü yaptırım paketi

 

Biden'a halk desteği düşmeye devam ediyor

 

Zelenskiy'den Polonya'ya teşekkür: Zaferi sizinle paylaşacağız

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum13 Mart 2022 08:23

    Tüm hava sahası kapandı zaten bir iki ambargo daha gelirse sscb dönemine geri gitmiş olacaklar olan bize oluyor ruslar öyle Bi fakirleştik bu devaliasyondan sonra en az ik yıl daha tatile gelmezler 1 ruble 134 ruble Rus turisti unutun ukranyalı zaten ülkesi savaşta yani iki pazar da kapandı Belarus Polonya Macar Letonya litva çekya Slovenya buralardan pek turist geleceğini sanmıyorum savaşı çevreleyen ülkeler ekonomileri alt üst oldu oralarda herkes kilerini dolduruyor