BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD, LNG ihracatında Katar'ı yakaladı----

ABD, LNG ihracatında Katar'ı yakaladı

ABD, LNG ihracatında Katar'ı yakaladı
03 Ocak 2023 - 08:41 www.finansgundem.com

ABD, LNG ihracatında Katar'ı yakaladı ve dünyanın en büyük LNG ihracatçısı ünvanına ortak oldu.

ABD, geçen yıl dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatçısı olarak Katar'ı ihracatta yakaladı. Bloomberg verilerine göre her iki ülke de 2022'de 81,2 milyon ton ihracat yaptı. Bu, Katar için mütevazı bir artış olsa da, 2016'da LNG ihraç etmeye başlayan ABD için büyük bir sıçramaya işaret ediyor.

Sıvılaştırma tesislerine yapılan milyarlarca dolarlık yatırımla birleşen bir kayaç gazı devrimi, ABD'yi net bir LNG ithalatçısından büyük bir tedarikçiye dönüştürdü. Küresel enerji krizi ve Rus boru hattı gazından uzaklaşma, ABD LNG'sine olan talebi artırdı ve bu da Körfez Kıyısı boyunca birkaç yeni ihracat projesinin inşasını desteklemeye yardımcı olabilir.

Haziran ayından bu yana tesislerini kapalı tutan Teksas'taki Freeport ihracat tesisinde çıkan yangın olmasaydı, ABD dünyanın en büyük LNG ihracatçısı olabilirdi. Tesisin bu ayın sonlarında faaliyetlerine devam etmesi planlanıyor ve bu da ABD'yi en büyük yakıt ihracatçısı konumuna getirecek.

Yine de, ABD'nin bu on yılın sonuna kadar zirvedeki yerini korumak istiyorsa çok daha fazla LNG ihracat kapasitesi oluşturması gerekecek. Katar, üretim tesisinde 2026'dan itibaren LNG lideri konumunu sağlamlaştırabilecek muazzam bir genişlemenin ortasında. Avustralya, dünyanın üçüncü en büyük tedarikçisi olmaya devam etmeye hazırlanıyor.

İngiltere, Rusya’dan LNG ithalatını durdurdu

 

Umman, Japonya'ya 2,35 milyon ton LNG temin edecek

 

Dünyayı 800 milyar dolarlık LNG yatırımı bekliyor

 

Çin, Rusya'dan rekor miktarda LNG aldı

 

Avrupa'nın LNG ithalatı rekor kırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)