BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD korsanlara kaptırdığı kripto paraları kurtardı----

ABD korsanlara kaptırdığı kripto paraları kurtardı

ABD korsanlara kaptırdığı kripto paraları kurtardı
08 Haziran 2021 - 01:10 www.finansgundem.com

ABD, en büyük petrol boru hattına yapılan siber saldırıda ödediği fidyenin büyük bölümünü kurtardı

ABD Adalet Bakanlığı, geçen ay ülkenin en büyük petrol boru hattı Colonial Pipeline'a siber saldırı düzenleyen bilgisayar korsanlarına ödenen kripto paranın 2.3 milyon dolarlık bölümünün kurtarıldığını bildirdi.

ABD Adalet Bakan Yardımcısı Lisa Monaco, basın toplantısında, söz konusu siber saldırıyı düzenleyen "DarkSide" isimli bilgisayar korsanı ağına yapılan milyonlarca dolar kripto paranın geri alındığını duyurdu.

Finansgundem.com'un elde ettiği bilgilere göre FBI operasyonunda 2,3 milyon dolar karşılığı 63.7 Bitcoin ele geçirildi.  

Federal Soruşturma Bürosu Direktör Yardımcısı Paul Abbate ise aynı basın toplantısında yaptığı konuşmada, DarkSide'ın Colonial Pipeline için istediği fidyeler için kullandığı Bitcoin cüzdanının ele geçirildiğini kaydetti.

Abbate, siber saldırının hemen ardından kendilerini bilgilendiren Colonial Pipeline şirketine de teşekkür etti. Abbate, “Bizi kötü niyetli siber aktörlere risk ve sonuçlar dayatmaktan alıkoyacak yasadışı fonları gizleyecek FBI'ın erişiminin ötesinde bir yer yok” dedi. 

4.4 MİLYON DOLARLIK BITCOIN ÖDEDİKLERİNİ BİLDİRMİŞTİ

ABD'nin Doğu Yakasındaki petrol ihtiyacının yaklaşık yüzde 45'ini karşılayan Colonial Pipeline, geçen ay fidye isteyen bilgisayar korsanlarının siber saldırısının hedefi olmuştu.

Colonial Pipeline'ın CEO'su, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, şirketin siber verilerinin kurtarılması için bilgisayar korsanlarına 4,4 milyon dolar bitcoin ödediklerini kabul etmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)